AUTI I FILM

[FOTO/VIDEO] Hyundai modeli Ioniq 5 i Tucson na velikom ekranu: Vizija mobilnosti usmjerena na čovjeka

17.12.2021 u 08:08

Bionic
Reading

Globalna marketinška kampanja kompanije Hyundai Motor uključuje novi TV spot koji promovira Ioniq 5 s glumcem Tomom Hollandom kao Spider-Manom, u režiji Jona Wattsa

Potpuno novi Hyundai Ioniq 5 i potpuno novi Hyundai Tucson svoj će hollywoodski debi imati u nadolazećem Sony Pictures filmu 'Spider-Man: Put bez povratka'.

Uoči prikazivanja filma u kinima 17. prosinca, Hyundai Motor Company pokrenula je integrirani marketinški program koji uključuje globalnu TV reklamu i niz digitalnih promotivnih aktivnosti. Kampanja proizlazi iz globalnog promotivnog partnerstva koje je Hyundai Motor potpisao sa Sony Pictures u svibnju 2020. kako bi se kroz proizvodne i tehnološke inovacije prikazala vizija mobilnosti usmjerene na čovjeka.

Novi film o 'čovjeku pauku'

Službeni teaser trailer za 'Spider-Man: Put bez povratka', objavljen u kolovozu 2021., oborio je 24-satni rekord svih vremena sa najviše globalnih pregleda s 355,5 milijuna pregleda trailera, nadmašivši prethodnog rekordera, 'Osvetnici: Endgame', koji je prikupio 289 milijuna pregleda. Novi trailer za film objavljen je u studenom 2021.

'Spider-Man: Put bez povratka' Izvor: Promo fotografije / Autor: Spider-Man

Uz shemu plasiranja proizvoda, Hyundai Motor će provoditi različite marketinške aktivnosti koristeći svoja prava intelektualnog vlasništva povezana s filmom 'Spider-Man: Put bez povratka'. Među njima je reklama 'One Way Home', koju režira Jon Watts, redatelj sva tri najnovija filma o Spider-Manu, a prikazuje Tom Hollanda kao Spider-Mana i njegovog najboljeg prijatelja Neda Leedsa kojeg glumi Jacob Batalon.

U ovom TV spotu, Spider-Man želi očistiti svoje ime i izlazi iz skrovišta, vozeći se s Nedom 300 milja do New Yorka, u potpuno električnom Ioniq-u 5. Dva lika, zafrkavajući se, lagano se voze po otvorenoj cesti unutar Ioniq-a 5 futurističkog izgleda koji reflektira sunčevu svjetlost. 30-sekundna verzija će se emitirati kao dio high-visibility televizijskih programa u SAD-u, Europi, Kini, Rusiji i drugim svjetskim tržištima do siječnja 2022.

'Spider-Man: Put bez povratka' Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai USA

Hyundai Tucson

Osim toga, Hyundai Motor je također stvorio spot od 30 sekundi s potpuno novim modernim kompaktnim SUV-om Tucson. Ova reklama prikazuje ključne scene iz filma, uključujući one u kojima glume Tucson i Tom Holland.

Na društvenim mrežama Hyundai će obožavateljima ponuditi priliku da dobiju poster posebnog izdanja 'Hyundai Ioniq 5 x Spider-Man: Put bez povratka', kao i prilagođene digitalne pozadine. Videozapis iza kulisa reklame Ioniq 5 i drugi jedinstveni sadržaji također će biti dostupni na internetu.

Integrirana marketinška kampanja Hyundai Motor-a usredotočena na nadolazeći film 'Spider-Man: Put bez povratka' bit će istaknuta na video pločama u Piccadilly Circusu u Londonu, kao i putem raznih reklamnih mjesta diljem svijeta.

Nakon filma 'Spider-Man: Put bez povratka', tvrtka će organizirati različite marketinške inicijative vezane uz nadolazeće filmove 'Uncharted', koji će premijerno biti prikazan u veljači 2022., i nastavak hvaljenog, Oscarom nagrađenog animiranog filma, 'Spider-Man: Novi svijet', čija bi premijera trebala biti u listopadu 2022.