NAJAVA PREMIJERE

[FOTO/VIDEO] Cupra najavila Formentor VZ5: maksimalni doživljaj performansi izgaranja za sve ljubitelje automobila

04.02.2021 u 17:03

Bionic
Reading

Svjetska premijera održat će se 22. veljače, na dan kad je ujedno treća godišnjica marke Cupra kao samostalne marke

Marka Cupra upravo je najavila veliku premijeru svog modela Formentor VZ5, koji će biti jedinstven i ograničene serije. Cupra je jedinstvena i nekonvencionalna marka koja počiva na stimulativnom stilu i suvremenim performansama te inspirira svijet iz Barcelone svojim progresivnim vozilima i iskustvima. Osnovana 2018. godine kao samostalna marka, Cupra ima vlastito poslovno sjedište i radionicu za trkaća vozila u Martorellu (Barcelona), kao i mrežu specijaliziranih prodajnih mjesta diljem svijeta.

Ova samostalna marka u sastavu španjolskog proizvođača SEAT oduvijek je smjelo iznova definirala segmente, uvodila nove ideje i osporavala 'status quo'. Cupra Formentor, o kojoj smo pisali u nekoliko prilika, vozilo je s atributima SUV-a i sportskom srži hatchbacka, a u obliku coupéa. Dizajn je to koji odgovara potrebama današnjih kupaca, ali uz snagu i raspon ponude po kojima se ističe, a predodređen je da marku Cupra, kojoj se bliži treća godišnjica, istakne među konkurencijom.

Cupra Formentor VZ5 pogonit će snaga pet cilindara, čime će njegove performanse biti još bolje, a već ionako uzbudljiva dinamična vožnja još uzbudljivija te će za sve ljubitelje automobila moći maksimalno izraziti performanse izgaranja. Baš je to ultimativni prijenos tehnologije koji povezuje svijet utrka i cestovnih vozila.

'Cupra Formentor predstavlja srž marke, no uvođenje još ekstremnijeg 5-cilindričnog motora u obitelj – uz sedam drugih pogonskih sustava uključujući PHEV – izdvojit će ga kao istinsko vozilo za ljubitelje automobila – a baš je to cilj za Cupra Tribe koji će nam omogućiti pridobivanje novih kupaca', rekao je Wayne Griffiths, predsjednik marki CUPRA i SEAT.

Stoga, rezervirajte datum u kalendaru i spremite se čuti više o modelu Cupra Formentor VZ5, ultimativnom modelu marke Cupra kojega pogoni pet cilindara. Dana 22. veljače, kada je ujedno i treća godišnjica marke Cupra, uz ostale velike objave, marka će predstaviti ovo jedinstveno i ograničeno vozilo namijenjeno Cupra Tribeu.