POZNATI FINALISTI

[FOTO/VIDEO] Cupra Formentor nominiran kao jedan od sedam finalista za prestižnu nagradu Car of the Year 2021

11.01.2021 u 09:05

Bionic
Reading

Nagradu za Automobil godine 2021. dodjeljuje žiri koji se sastoji od 60 prestižnih novinara iz područja motorsporta iz cijele Europe, odnosno ukupno 23 zemlje

U veljači 2018. godine stvorena je marka Cupra. To je nekonvencionalna marka koja je otvorena za nove izazove te koja sada ima sasvim novu ponudu proizvoda: modele Cupra Ateca, Cupra Leon i Cupra Formentor. Ona je relevantna marka na tržištu, a njezin uspjeh sada je povećan time što je Cupra Formentor nominiran kao jedan od sedam finalista za prestižnu nagradu Car of the Year 2021.

Cupra Formentor, prvo vozilo koje je dizajnirano i razvijeno ekskluzivno za marku, natjecat će se u konkurenciji sa šest finalista, a žiri će odlučiti koje će od tih vozila naposljetku biti proglašeno pobjednikom.

'To što je model Cupra A Formentor nominiran za ovogodišnju nagradu za automobil godine dokaz je napornog rada i predanosti svih članova tima marke', rekao je Wayne Griffiths, predsjednik uprave marke Cupra i predsjednik Seata. 'Cupra Formentor prvi je model dizajniran i razvijen posebno za našu marku te predstavlja novitet: on je donio dimenziju koja do tada nije bila viđena na tržištu, zahvaljujući čemu će marka biti vidljivija i atraktivnija kupcima. Modelom Cupra Formentor pridružujemo se novom rastućem segmentu u Europi.'

Tko su sve finalisti izbora za Automobil godine 2021?

U izbor za Automobil godine 2021 ulaze vozila koja se trenutno nalaze u prodaji na pet ili više europskih tržišta. Postupak glasanja ima dvije faze. U prvom krugu određen je uži izbor od sedam nominiranih,  objavljen 8. siječnja 2021. U drugom krugu odredit će se pojedinačni pobjednik koji će biti objavljen 1. ožujka 2021. Ovo je lista od 29 nominiranih modela prema abecednom redu:

  1. Audi A3
  2. BMW 2 Gran Coupé
  3. BMW 4-series
  4. Citroën C4
  5. Cupra Formentor
  6. Dacia Sandero
  7. Fiat 500
  8. Ford Explorer
  9. Ford Kuga
  10. Honda e
  11. Honda Jazz
  12. Hyundai i10
  13. Hyundai i20
  14. Hyundai Tucson
  15. Kia Sorento
  16. Land Rover Defender
  17. Mazda MX-30
  18. Mercedes-Benz GLA
  19. Mercedes-Benz GLB
  20. Mercedes-Benz GLS
  21. Mercedes-Benz S-Class
  22. Peugeot 2008
  23. Polestar 2
  24. Seat Leon
  25. Škoda Octavia
  26. Toyota Mirai
  27. Toyota Yaris
  28. Volkswagen Golf
  29. Volkswagen ID.3

S liste od 29 nominiranih modela automobila žiri se odlučio za ovih sedam finalista (prema abecednom redu) za najprestižniju nagradu Car of the Year 2021:

  • Citroën C4
  • Cupra Formentor
  • Fiat 500
  • Land Rover Defender
  • Škoda Octavia
  • Toyota Yaris
  • Volkswagen ID.3
  • +52
CUPRA Formentor Izvor: Promo fotografije / Autor: SEAT

Cupra Formentor objedinjuje prednosti automobila s vrhunskim performansama i kvalitete SUV vozila. To je vozilo koje kombinira potrebe današnjih kupaca te stabilnost i bogatu ponudu, aspekte po kojima se ističe među konkurencijom. Bogata ponuda koja obuhvaća sedam pogonskih sustava, uključujući dvije plug-in hibridne verzije, doživljaj potpune povezanosti te najnaprednije sustave za sigurnost i praktičnost podiže ovaj crossover coupé na sasvim novu razinu.

Sada se on na potpuno nov način hvata u koštac s konkurencijom. Nagrada Car of the Year 2021 okuplja žiri koji se sastoji od prestižnih novinara iz područja motorsporta iz cijele Europe, a njihov je cilj pronaći najbolji novi automobil koji je trenutačno u prodaji. Žiri za dodjelu nagrade sastoji se od 60 članova koji predstavljaju 23 europske zemlje. Nakon njihova glasovanja odlučuje se tko je odnio pobjedu. Pobjednik će biti proglašen 1. ožujka.