ekstravagancija

[FOTO] Upoznajte Hurtan Grand Albaycin; za ovu izvedenicu iz MX-5 Mazda je dala svoj blagoslov

21.01.2021 u 19:15

Bionic
Reading

Glavna ideja koja stoji iza Grand Albaycina bila je kombinirati retro izgled s modernom tehnologijom koristeći MX-5 ND generacije kao bazu

Najnoviji model španjolskog ekstravagantnog graditelja karoserija Hurtan zove se Grand Albaycin. Ovaj je model nazvan po okrugu Albaicín ili Albayzín, odnosno brdu nasuprot legendarne Alhambre iznad Granade, u španjolskoj pokrajini Andaluziji. Riječ je o retro inačici trenutne serijske Mazde MX-5.

Inače, Hurtan Automovilés je, iako slavi 25 godina svog postojanja, postao poznatiji svjetskoj javnosti 2017. godine svojim ekscentričnim verzijama Chrysler PT Cruisera i Fiata Ducato, pod nazivima Author 4P te Route 44. Sam graditelj karoserija iz Granade svoje uratke opisuje kao 'Special cars for special people' ili posebna vozila za posebne ljude.

Automobil se može naručiti kao konvencionalni roadster ili kao model Targa zasnovan na modelu Miata RF. Hurtan kaže da su dobili Mazdin blagoslov za novi projekt, koji će 2021. biti ograničen na 30 pojedinačno numeriranih automobila.

Kupci će moći birati između Heritage (baština) i Bespoke (po mjeri) konfiguracije, pri čemu će prvi imati klasičan izgled, dok će drugi imati sportskiji dizajn.

Hurtan Automóviles Izvor: Promo fotografije / Autor: PasionPorElAutomovil

Glavna ideja koja stoji iza Grand Albaycina bila je kombinirati retro izgled s modernom tehnologijom koristeći MX-5 ND generacije kao bazu. Hurtan ne kaže koja je era automobila poslužila kao inspiracija, ali pretpostavljamo da su to britanski roadsteri s kraja 1950-ih. Bujni lukovi kotača, žaboliko lice i sjajna rešetka hladnjaka podsjećaju nas na modele Austin Healey Sprite ili MG A, no ipak stražnji dio Grand Albaycina veže uz ovo doba.

  • +44
Hurtan Grand Albaycin, Author 4P i Route 44 Izvor: Promo fotografije / Autor: Hurtan Automovilés

Hurtan s ponosom kaže da Grand Albaycin 'pokreće Mazda' ('powered by Mazda') i da zadržava originalne benzinske 1,5 ili 2,0-litrene motore sa 132, odnosno 184 KS. Iako se performanse nisu promijenile od standardnog MX-5, broj ispušnih cijevi povećan je na četiri, što bi neki nazvali pretjeranim za sve manje od 300 konja, a kamoli ispod oznake od 200 konjskih snaga.

Potpuno otkrivanje vozila zakazano je za subotu kada treba otvoriti knjige narudžbi. Nadamo se da će Hurtan objaviti još slika, uključujući i one koje prikazuju unutrašnjost. Većinu smo već vidjeli, zahvaljujući špijunskim slikama koje prikazuju prototipove s novim drvenim oplatama i kožnim presvlakama u krem ​​boji. Ne iznenađuje što su testna vozila dijelila istu kontrolnu ploču kao i Miata.

Pojedinosti o cijenama nisu objavljene, ali Hurtan kaže da planira proširiti svoje poslovanje zastupništvima u Njemačkoj, Francuskoj, Norveškoj, Italiji, Rusiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.