naklon prošlosti

[FOTO] Upoznajte Ares Wami Lalique Spyder, najnoviji dodatak programu 'Legends Reborn'

14.12.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Render fotografije otkrivaju elegantan roadster nadahnut pedesetim godinama prošlog stoljeća s detaljima interijera nakita Laliquea

Talijanski graditelj karoserija Ares i svjetski poznati francuski proizvođač kristala Lalique otkrili su prve slike njihove zadivljujuće suradnje u automobilskom dizajnu, savršeno proporcionalnog roadstera s dva sjedala, Wami Lalique Spydera.

O ovoj tvrtki iz talijanske Modene smo pisali u srpnju ove godine nakon što je Ferrari sudski izgubio prava na dizajn jednog od njihovih najlegendarnijih modela s početka 196'-tih: Ferrari 250 GTO. Naime, Ares Design je imao za cilj model 250 GTO modernizirati rekavši da Ferrari tomu zapravo nije težio u posljednjih pet godina, i zato je slučaj predao Službi za otkazivanje Ureda za intelektualnu zaštitu Europske unije, koja je presudila u korist dizajnerske firme Ares Design sa sjedištem u Modeni.

Ideja o 'novom' GTO-u pala je na pamet izvršnom direktoru Ares Designa Dannyju Baharu, bivšem direktoru Ferrarija koji je pokušao transformirati Lotus u svjetskog proizvođača supercar automobila.

Wami Lalique Spyder krase odvažne mišićave siluete, koja podsjeća na 'halcyon dane' pedesetih godina što je engleski izraz koji opisuje sretan, miran period života u to doba. Vanjski dio Spydera izrađen je od mješavine ručno oblikovanog aluminija i ugljičnih vlakana. Njegov dojmljivi stajling uključuje kromirane ispušne cijevi, prednji i stražnji over-rider odbojnik samo s po dva izbočena okomita dijela i žbičanim kotačima koji vozilu daju raskošan povratak u prošlost i bezvremenski izgled.

Unutrašnji dizajn francuskog kristala susreće se ručno izrađenim talijanskim presvlakama stvarajući savršenu kombinaciju zanatskih vještina i raskošnih luksuznih detalja. Od nježno ukrašene središnje konzole do vrata, elegantni se interijer može pohvaliti ručno izrađenim kristalnim ukrasima, savršeno nadopunjenim najfinijom armaturnom pločom od engleskog hrasta u kojoj se nalazi klasična bijela boja na stražnjim brojčanicima - koji podsjećaju na prošlo doba.

Unutra Panther ima retro stiliziranu ploču s instrumentima opremljenu digitalnim instrumentima, dok su sjedala presvučena Alcantarom i kožom po mjeri. Namjenski razvijeni audio sustav visoke razlučivosti Daniel Hertz također je instaliran i za njega se tvrdi da je prvi na svijetu. Ares je zamilsio i četiri boje karoserije: crvenu, krem, svijetloplavu i svijetlozelenu.

Inspiraciju za automobil, proizašlu iz najboljih dvosjeda s dva sjedala, mukotrpno je osmislio tim Centro Stile dizajnerske kuće iz Modene. Ručno izrađeni dragulji proizvodit će se u tvornici Lalique u Wingen-sur-Moderu u Alzasu u Francuskoj. Poput svojih talijanskih kolega, Laliqueov tim nadarenih obrtnika spojili su u jedno tradicionalne vještine prošlosti i modernu tehnologiju kako bi stvorio zapanjujuća i jedinstvena umjetnička djela.

  • +44
Ares Wami Lalique Spyder Izvor: Promo fotografije / Autor: Ares Design

Iako sam proizvođač nije specificirao tehničke detalje njegovog motora, pretpostavlja se da se radi o istom motoru koji je ugrađen u u Aresov model Panther ProgttoUno bazriranom na Lamborghiniju Huracánu. Naravno, riječ je o V10 motoru obujma 5204 cm³ s prirodnim usisom, koji razvija 650 KS ai 600 Nm najvećeg okretnog momenta.

Komentirajući početne render slike, predsjednik i izvršni direktor Laliquea Silvio Denz rekao je: 'Zahvaljujući savršenom braku između dizajniranog kristalnog dizajna Lalique i visoke razine izvrsnosti dizajna i tehnologije automobila Ares Design, remek-djelo koje će rezultirati ovom suradnjom bit će krajnje luksuzni dodatak. Ova vrlo posebna suradnja nastavlja rad Renéa Laliquea čije su ikonske maskote bili neki od njegovih najpoznatijih djela stvorenih u urlajućim dvadesetim (roaring twenties).'

Izvršni direktor i suosnivač Ares Dizajna Dany Bahar je rekao: 'Kako posao napreduje, sada možemo početi istinski cijeniti kakav lijep i jedinstven automobil zajedno stvaramo s našim partnerom Laliqueom; za razliku je od svega što smo prije proizveli. Wami Lalique Spyder s užitkom ćete posjedovati - vrhunski luksuzni dodatak. Vlasnici će u lijepo uređenom remek-djelu moći oživjeti romantiku putovanja koja je sinonim za Azurnu obalu i obalu Amalfija iz 1950-ih; utjelovljenje izvrsnosti.'

Ares je rekao da će biti proizvedena ograničena serija od samo 12 primjeraka Wami Lalique Spydera, a narudžbe su već otvorene po cijeni od otprilike 500.000 eura.