PRVI DAN

[FOTO] Počeo je salon automobila u Ženevi: Pogledajte vruće premijere

05.03.2019 u 13:54

Bionic
Reading

Više od 150 svjetskih i europskih premijera moći će se vidjeti sve do 17. ožujka

Sajam automobila u Ženevi, jedan od najznačajnijih svjetskih autosajmova koji tradicionalno u ožujku otvara automobilsku godinu u Europi, danas je otvorio vrata predstavnicima medija, dok će za sve ostale posjetitelje ona biti službeno otvorena od 7. do 17. ožujka. Švicarski sajam automobila 89. put okuplja domaću i međunarodnu publiku s izloženih više od 900 vozila.

Očekuje se da će Audijeva e-tron studija kompaktnog SUV-a Q4 biti posebno uzbudljiva. No tu je i Volkswagen iz Wolfsburga s modelima VW Passat facelift (B8), VW Taroq pickup, T-Roc R i VW I.D., koji će imati svoj europski debi. Između ostalog, Mercedes skida plahtu s modela GLC facelift, prikazuje modele SLC i SL i predstavlja elektrificiranu V-klasu. Nadalje, Mercedes CLA, predstavljen na CES-u u Las Vegasu, bit će pokazan i u verziji Shooting Brake. Tu je i Mercedes AMG GT R roadster, kao i Mercedes-AMG GLE 53. Pod kapom Daimlera, Smart predstavlja izložbeni automobil ForEase+, za koji se još ne zna hoće li ući u serijsku proizvodnju.

Na štandu Škode je i nadolazeća Škoda Kamiq, bivša Vision X, s koje su Česi prvi put skinuli plahtu. Tu je i nasljednik modela Rapid – Scala. Mazda predstavlja svoj model CX-4, a francuski proizvođač Renault premijerno svoju novu generaciju modela Clio i facelift Twinga. Osim toga, Honda predstavlja prototip električnog vozila EV. Pred mnogobrojne posjetitelje autosalona stižu i dva McLarena: 720S i 600LT. Bentley s ponosom prikazuje britanski luksuz posebnim modelom za stogodišnjicu ove cijenjene marke.

Tu su i proizvođači hiperautomobila, prije svega naš Rimac s modelom C_Two te Bugatti s modelom Voiture Noire.

  • +19
Autosalon Ženeva 2019. Izvor: Promo fotografije / Autor: Daimler AG - Global Communicatio