Tjedan dizajna Milano 2023.

Maserati predstavlja tri verzije GranTurisma: Oda 75-godina 'Trozupca'

04.04.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Ograničeno izdanje sportskog automobila za duga putovanja, izrađeno je u četiri jedinstvene konfiguracije, ukupno 300 jedinica – 75 za svaku verziju s motorom s unutarnjim izgaranjem i 75 za električnu verziju

Novi Maserati GranTurismo bit će heroj Trozupca na Tjednu dizajna u Milanu 2023., godišnjoj međunarodnoj proslavi dizajna koja privlači jednu od 'najkozmopolitskije i najkaleidoskopskije' publike na svijetu. Neizostavan događaj za one koji su najprofinjeniji, najljepši i osnovni dizajn učinili svojim zaštitnim znakom, i za one – poput Maseratija – koji među svoje proizvode mogu ubrojiti bezvremensku ikonu, prvi automobil koji je marka ikada napravila, a koji također dolazi u 100 posto električnoj verziji.

Tri originalna GranTurismo unikatna modela iz programa Maserati Fuoriserie bit će podijeljena između stvarnog i virtualnog, dok će ekskluzivno GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary – ekskluzivno stvoren za tu prekretnicu – dodati dodatni dodir ekskluzivnosti izboru osmišljenom za poboljšanje par excellence sportskog automobila za duga putovanja.

Pogonski sklopovi

GranTurismo One Off Prisma i GranTurismo One Off Luce, s motorom s unutarnjim izgaranjem Nettuno V6 i u potpuno električnoj verziji Folgore, bit će suprotstavljeni neustrašivom nadahnuću Hiroshija Fujiware, eklektičnog prijatelja Trozupca, pionira streetweara i autor vlastite interpretacije coupéa visokih performansi. Japanski umjetnik će predstaviti Digital One Off uz kapsulnu kolekciju po narudžbi, napravljenu posebno za Tjedan dizajna.

GranTurismo One Off Prisma je posvećen naslijeđu ovog slavnog automobila, kao ponosni izraz njegove prošlosti i sposobnosti marke da ide dalje. Karoserija dolazi s kromatskim partnerstvom koje se sastoji od 14 različitih boja. Dva od njih gledaju naprijed u budućnost, dok je ostalih dvanaest odabrano iz boja najpopularnijih GranTurismo modela iz prošlosti, poput karakterističnog Amaranta iz Maseratija A6 1500 iz 1947. i Oro Longchampsa koji je uljepšao model Maserati Khamsin iz 1973.

'Odijelo' ovog izvanrednog unikatnog modela ukrašeno je detaljima s više od 8500 ručno nanesenih slova, koja sačinjavaju imena Maserati automobila, stvarajući drugu razinu nijanse i usklađujući cijeli premaz boja, a sve je ručno oslikano.

GranTurismo One Off Luce je izjava o inovativnosti i održivosti koja doslovno odražava Maseratijevo eksperimentiranje i stalno istraživanje. Boje ovog prekrasnog tumača budućnosti originalni je kromatski zrcalni monolit, ugraviran dinamičnim laserski ugraviranim uzorkom i obojan gotovo odsutnom bojom koja čini da se konture automobila stapaju s okolinom.

  • +5
Maserati GranTurismo Izvor: Promo fotografije / Autor: Aldo Ferrero

Interijeri su himna budućnosti, izrađeni od ECONYL®-a kao jedinog materijala. Ova regenerirana najlonska pređa rezultira jedinstvenom estetskom metamorfozom i kombinirana je s laserskom obradom koja izražava dinamičnost, kao i na armaturnoj ploči i pločama. Naširoko korištena u modi, tehnologija ispisa 'visoke frekvencije'" koristi se za proizvodnju prozirne boje koja pojačava igru svjetla i naglašava moderan duh automobila.

Klaus Busse, voditelj dizajna u Maseratiju, je izjavio: 'GranTurismo Prisma je oda našem 75-godišnjem nasljeđu i znanju koje je proželo sve automobile koje je Maserati napravio tijekom vremena. GranTurismo Luce je naša budućnost, gledajući unaprijed, u savršenoj ravnoteži s Prismom. Suština svakog ovisi o drugom. U smislu inovativnosti, Prisma izražava svu ljepotu i izvrsnost talijanske izrade, kao i majstorstvo u slikanju i boji; Luce otkriva svu tehnologiju razvijenu s Folgoreom, kombinirajući naš stav prema budućnosti i talijansku kreativnost'.

Konačno, nepogrešiva privlačnost ograničenog izdanja kao što je GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary. Izrađeno u četiri jedinstvene konfiguracije, ukupno 300 jedinica – 75 za svaku verziju s motorom s unutarnjim izgaranjem, u bojama Grigio Lamiera i Nero Cometa, i 75 za električnu verziju Folgore, u nijansama Rame Folgore i Blu Inchiostro – slavi suštinu Talijanski luksuz u smislu performansi i stoji kao dokaz idealne ravnoteže između ljepote i funkcionalnosti, bez razmetanja.

Profinjena remek-djela, na četiri kotača ili digitalna, utjelovljuju Maseratijevu ostavštinu projiciranu u budućnost i predstavljaju vizionarski hommage Hiroshija Fujiware talijanske marke sportskih automobila s Trozupcem.