PO KLASAMA

Euro NCAP kaže da su ovo najsigurniji automobili ove godine

  • Autor: Ivan Živković
  • Zadnja izmjena 12.12.2018 16:09
  • Objavljeno 12.12.2018 u 16:05
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes

Sigurnost automobila značajno je napredovala posljednjih godina zahvaljujući brojnim novim tehnologijama za izbjegavanje sudara

Euro NCAP je ove godine uveo postrožene testove s naglaskom na zaštitu ostalih sudionika u prometu, poglavito pješaka. Ova nezavisna agencija također je izabrala tri najbolja automobila koja su se, po pitanju sigurnosti, pokazali liderima u klasi.

U kategoriji malih obiteljskih automobila najsigurnijim vozilom pokazala se nova Mercedesova A-klasa. Kompaktni njemački automobil osvojio je 96 posto od mogućih 100 posto bodova za zaštitu odraslih putnike, 91 posto za zaštitu djece, 92 posto za zaštitu pješaka, te 75 posto bodova u kategoriji sigurnosne opreme.

Lexus ES pokazao se najsigurnijim velikim obiteljskim automobilom. Japanska limuzina zaslužila je 91 posto bodova za zaštitu odraslih putnike, 87 posto za zaštitu djece, 90 posto za zaštitu pješaka, te 77 posto bodova u kategoriji sigurnosne opreme.

  • +11
  • +8

Euro NCAP

Izvor: Promo fotografije / Autor: Euro NCAP

Naposljetku u kategoriji velikih off-road vozila najsigurnijim se pokazao Hyundai Nexo. Ovaj crossover je dobio 94 posto bodova za zaštitu odraslih putnike, 87 posto za zaštitu djece, 67 posto za zaštitu pješaka, te 80 posto bodova u kategoriji sigurnosne opreme.

Sva navedena vozila, zbog zakona fizike, valja promatrati isključivo unutar svoje klase.

Izvor: Promo fotografije

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!