BRITANSKA TRADICIJA

David Brown Automotive i Linley izlažu posebni Mini: Proslava krunidbe kralja Charlesa III

27.04.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Primjerak Mini Remastereda će na izložbi imati prikladnu britansku specifikaciju za ovaj važan trenutak, dovršen u bogatoj nijansi izrazito britanske 'Racing Green', s 12-colnim Classic kotačima dovršenim u nijansi 'A Whiter Shade of Pale'

David Brown Automotive je objavio kako je sklopio partnerstvo s britanskom tvrtkom Linley, izloživši posebno izdanje modela Mini Remastered u londonskom izložbenom prostoru Belgravia. Ovime će obje tvrtke proslaviti krunidbu kralja Charlesa III, ujedinjujući dvije ikonične marke za poseban prikaz britanske izvrsnosti, ručne izrade.

David Brown Automotive (DBA), britanski karoserist poznat je po tome što ponovno uvodi ikonske oblike šezdesetih u potpuno nove i suvremene pakete, nudeći tako moderno iskustvo vlasništva sa srcem i dušom klasika.

Korištenjem najsuvremenijih inženjerskih tehnika u kombinaciji s tradicionalnom ručnom izradom i najfinijim britanskim materijalima, svaki je automobil izrađen po narudžbi bez kompromisa, u namjenski izgrađenom sjedištu tvrtke i proizvodnom pogonu u Silverstoneu, Velika Britanija.

S druge strane, tvrtka Linley je specijalizirana za izradu namještaja po narudžbi, umjetničkog namještaja i luksuznih interijera.

Mini Remastered by David Brown Automotive Izvor: Promo fotografije / Autor: David Brown Automotive

Mini Remastered

Automobil Mini DBA-a je modernizirani pogled na možda najomiljeniji britanski automobilski dizajn, ručno izrađen u njegovom vrhunskom pogonu u Silverstoneu biti će izložen u showroomu tvrtke Linley od 26. travnja do 10. svibnja, dok svijet slavi krunidbu Charlesa III.

Primjerak Mini Remastered automobila će na izložbi imati prikladnu britansku specifikaciju za ovaj važan trenutak, dovršen u bogatoj nijansi izrazito britanske 'Racing Green', s 12-colnim Classic kotačima dovršenim u divnoj nijansi 'A Whiter Shade of Pale'. Vječno specificirani primjerak naglašen je posljednjim patriotskim dodirom – s Union Jack britanskom zastavom kojia krasi krov.

Kao i kod besprijekorne završne obrade Linleyjevih proizvoda, sjajnu boju Mini Remastereda usavršavaju stotinama sati vrsni stručnjaci David Brown Automotivea. Ista briga je primjenjena i na interijeru, s kokpitom ručno obrubljenom raskošnom kožom od sandalovine, s odgovarajućim žutosmeđim šavovima, nadoknađenim 'Racing Green' ukrasima.

Svaka kreacija, bilo da je riječ o Mini Remasteredu, Mini Remastered Oselli Edition izdanju ultra visokih performansi, Mini Remastered Marshall Edition izdanju ili Speedback GT grand toureru, u potpunosti je ručno izrađena u skladu s bogatom tradicijom britanske karoserije.

Kao i sa svakim Linley komadom koji je pažljivo izrađen, svaki Mini Remastered koji napušta proizvodni pogon DBA-a prožet je nenadmašnom dubinom inženjerstva i kvalitete, koju su izradili vrhunski tehničari koristeći samo najbolje materijale.

Michael Keech, kreativni direktor Linleyeja, je rekao: 'Oduševljeni smo što ujedinjujemo dvije ponosne britanske tvrtke za ovaj zaista značajan trenutak u povijesti zemlje. Linley i David Brown Automotive su blisko povezani u svojim vrijednostima; vođeni strašću za stvaranjem neusporedivo projektirani, ručno izrađeni proizvodi koji stavljaju dizajn u središte onoga što rade. Bilo da se radi o Linley ručno dorađenom ormariću po narudžbi ili ručno izrađenom moderniziranom Mini Remasteredu – oba također uživaju u tradiciji dok se besprijekorno uklapaju u moderan život.'

  • +10
David Brown Automotive i Linley: Mini Remastered Izvor: Promo fotografije / Autor: David Brown Automotive i Linley

Michelle Gay, direktorica prodaje i marketinga u DBA-u, je rekla: 'Ponosni smo što smo se udružili s tvrtkom Linley kako bismo obilježili krunidbu kralja. Britanija je generacijama stvarala proizvode koji bez napora spajaju kvalitetu ručne izrade s ljepotom i dizajnerskim štihom. Linley i proizvodi David Brown Automotivea nastavljaju ovu ponosnu tradiciju, ističući se kao primjeri onoga što vodeći britanski majstori mogu proizvesti.'

'U trenutku kada svijet usmjerava svoj pogled na Britaniju za krunidbu, čini se da je prikladno vrijeme da se osvijetli – i proslavi – darovite majstore ove zemlje. Čineći to, nadamo se da ćemo pomoći u očuvanju tradicije jedinstvene britanske rukotvorine za generacije koje dolaze.'