hipsterski božić

[INFOGRAFIKE] Pomaknuti blagdanski stol: Uz ove ideje zasjenit ćete bakine delicije

24.12.2018 u 06:45

Bionic
Reading

Tradicija je tradicija, ali se koji put možemo malo poigrati njome i na božićni stol uvesti sitne promjene koje će ga učiniti svježim i bogatijim okusima. Ovo su naši najdraži recepti za jednostavno, ali efikasno glavno jelo, desert, piće i uređenje blagdanskog stola za one koji se drže tradicije, ali vole i malo eksperimentirati

Aperitiv: Slatki koktel s čajem

Čaj i rum već generacijama vraćaju toplinu u kosti tijekom zimskih mjeseci. Ako nekome treba instant doza topline i tjelesne aktivacije, to su definitivno planinari izletnici, a čaj s rumom slobodno možemo smatrati njihovim službenim pićem. Ako je dobar za njih, dobar je i za nas. Ovaj jednostavan koktel ne mijenja pobjedničku formulu, samo joj dodaje malo slatkoće kako bi nam dani, osim što su topliji i lakši za odraditi, bili i slađi.

Glavno jelo: Svinjski kare u umaku od borovnica

Crveno meso jedan je od glavnih sastojaka blagdanske kuhinje, no zašto jela s njime ne dovesti na novu razinu kombinirajući ga s jednostavnim i ukusnim umacima od voća? Vjerujte nam da mislimo ozbiljno kada kažemo 'novu razinu'. Način na koji se dimom zaukružen okus pečenog mesa spaja sa slatkoćom voća je uistinu nadrealan i moramo se pitati kako to da ovakvi umaci nisu već stoljećima dio naše bogate gastronomske tradicije.

Desert: Zimski sladoled s marmeladom od naranče i đumbira

Blagdanski slijed jela najbolje je zaokružiti laganim desertom, a zimski sladoled koji napravimo sami odlična je točka na i zimskog objedovanja. Osim toga, ova poslastica je skoro pa nestala iz ponude zimskih gastronomskih radosti, a mnogima od nas je obilježila zime mladosti. Marmelada je ovdje kako bi ostvarili punoću okusa i zaokružili ga.

Sladoled od vanilije s narančom i đumbirom savršena je kombinacija slatkog, osvježavajućeg i onog ugodnog 'mmmm' osjećaja topline blagdana.

Opći dojam: Blagdanski stol

Uz novi pristup tradiciji pri pripremi jela, bilo bi šteta zanemariti uređenje stola na kojem će se servirati. Pomoću ovih sedam jednostavnih ideja vaš će blagdanski stol odisati rustikalnim ugođajem, a opet biti moderno uređen.

Inspiraciju smo naravno tražili sa svih strana i gledajući nama najbolje uređene blagdanske stolove uspjeli smo odvojiti 'sastojke' koje većina njih dijeli, a koje svatko može primijeniti u svom uređenju. Drveni tonovi i materijali, tople tkanine, ambijentalno osvjetljenje svijećama, zimzeleno bilje zbog boje i mirisa, svježe voće i naravno, mali dodir osobnog čine svaki blagdanski stol dijelom zimske čarolije. U slast!

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Podravkom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Voliš darove? Uključi se u blagdansku nagradnjaču tportala!