BIRA SE BRUMNIĆEV NASLJEDNIK

Bernardić ostaje bez jednog od najbližih suradnika?

22.03.2018 u 16:58

Bionic
Reading

Jedan od najbiližih suradnika Davora Bernardića, Zvane Brumnić, doznajemo od izvora u stranci, nakon subote najvjerojatnije više neće biti glavni tajnik SDP-a

Iako se na sjednici Glavnog odbora SDP-a u subotu očekivalo imenovanje novog političkog tajnika Davorka Vidovića te izvršnih tajnika, članovi te stranke ostali su iznenađeni dnevnim redom na kojem se pojavila i točka izbora glavnog tajnika SDP-a.

Drugim riječima, to znači da, ukoliko tako odluči Glavni odbor, sa te funkcije odlazi jedan od najbližih Bernardićevih suradnika Zvane Brumnić, a funkciju tajnika, doznajemo, u tom slučaju trebao bi preuzeti poslovni direktor SDP-a Nikša Vukas.

Komentar smo tražili i od predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji po Statutu predlaže tajnika, ali i od samog Brumnića, no na naše pozive i upite nisu odgovarali.

Brumnić je godinama slovio kao desna ruka Davora Bernardića, a njegova službena biografija na stranačkim internetskim stranicama je štura. Navodi se da je diplomirani inženjer građevinarstva rođen 1969. u Zagrebu te su nabrojane njegove prošle i sadašnje funkcije u SDP-u. Osim što je po novom glavni tajnik, od 2010. zastupa SDP u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Poznato je i to da je godinama radio u Gradskom uredu za prostorno planiranje. Oženjen je, ima kćer, a supruga mu nije stranački aktivna.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Brumnić je upoznao Bernardića potkraj 90-ih na stranačkim skupovima preko prijatelja Dinka Sutona i Marina Knezovića, nekad vrlo aktivnog SDP-ovca u zagrebačkoj organizaciji.

'Zvane je od prvog dana bio fasciniran Berom i vidio je od samog starta nešto u njemu. Od same njegove životne priče do toga što je bio košarkaš i uspješan student. On je u njemu vidio odličan PR materijal, ali mi, koji smo Beru bolje poznavali, govorili smo mu da stvari nisu tako jednostavne. Bero jednostavno nije vođa jer izbjegava donositi odluke. Uvijek kalkulira i čeka da se stvari raspletu te da vidi na koju se stranu treba svrstati. To kalkuliranje dobrom dijelu članova stranke uvijek je bilo zazorno jer šef mora znati kada udariti šakom o stol', ispričao je svojedobno za tportal jedan SDP-ovac.