nastavak suđenja

Žužić: 'Marini Lovrić Merzel donio sam 100.000 eura u kuverti. Stavio sam na stol, a ona je to uzela'

28.06.2018 u 10:11

Bionic
Reading

Prema optužnici, Žužić se teretio da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka dobila posao sa Sisačko-moslavačkom županijom. On će danas na suđenju Marini Lovrić Merzel i drugim optuženima za niz koruptivnih djela svjedočiti na zagrebačkom Županijskom sudu

Željko Žužić je u svom iskazu kazao kako je bio zainteresiran za kupnju udjela u Cestama Sisak, piše Večernji list.

Tražio je zbog toga sastanak s Lovrić Merzel, a ona mu je rekla da je cijena 20 milijuna kuna plus 100.000 eura. Kada je izišao natječaj, u njemu je bila cijena od 20 milijuna kuna, a Žužić je rekao da je nakon nekog vremena u ured Lovrić Merzel odnio 100.000 eura.

'Novac sam joj donio u kuverti. Bio je u apoenima od 500 eura. Stavio sam to na stol, a ona je uzela', rekao je Žužić.

Na početku postupka bio je optužen, no priznao je krivnju te se nagodio s USKOK-om. Osuđen je uvjetno na godinu dana uz rok kušnje od četiri godine, piše Večernji list.

Nastavak suđenja Marini Lovrić Merzel Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjević

Nagodbu je sudac Ivan Turudić u tri navrata odbio smatrajući da je predložena kazna preniska. Na kraju je spor između suca Turudića i USKOK-a presjekao Vrhovni sud koji je prihvatio nagodbu.

Prema optužnici Žužić se teretio da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka dobila posao sa Sisačko-moslavačkom županijom. U iskazu u istrazi opisao je kako se to odvilo. Žužić je bio optužen i u aferi Solidum, gdje je također priznao krivnju te je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu.