VINKOVČANI NA PUTU ZA POLJSKU

Žurić i Jurić idu biciklima na Euro

16.05.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Dvojac Žurić - Jurić na prvu će utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u poljskom Poznanju iz svojih Vinkovaca krenuti biciklom. Na put dug više od 1.000 kilometara dvojica rekreativaca kreću prvog lipnja ispod čuvene 'lampe usred Vinkovaca'

Osim utakmice protiv Irske, a potom i protiv Italije, vinkovački biciklisti rekreativci Miro Žurić i Ivo Jurić obići će i poljske znamenitosti, pa na dva kotača planiraju proći više od 2.000 kilometara u 20-ak dana koliko namjeravaju boraviti na putu, odnosno u Poljskoj.

'Na ovo proputovanje prvenstveno smo se odlučili zbog avanture, ali i zbog Europskog nogometnog prvenstva te ljepota krajolika i brojnih zanimljivosti koje možemo najbolje doživjeti putujući biciklom', poručuju dvojica vinkovačkih entuzijasta.

I dosad su imali niz biciklističkih pothvata, no uglavnom po Hrvatskoj i niti jedan tako zahtjevan kao što je put do Poljske.

Na putu do Poznanja svakoga dana planiraju voziti po 100-tinjak kilometara te posjetiti 50-ak gradova. 'Tijekom puta obići ćemo Gdanjsk, Varšavu, Krakow, Auschwitz i Bochnia, rudnik soli 250 metara pod zemljom', najavio je Žurić, priznajući kako će u povratku dio puta proći biciklom, a dio i vlakom.

Namjera im je i cijeli put dokumentirati video snimkama te fotografijama kako bi nakon povratka u Vinkovce mogli upriličiti projekciju i izložbu fotografija s putovanja života.