u banskim dvorima

Nakon sastanka s Plenkovićem i Jandrokovićem župan Tomašević nije odgovorio hoće li dati ostavku

05.01.2018 u 10:48

Bionic
Reading

HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, protiv kojeg je prošli tjedan Državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog nasilja u obitelji i tjelesnog ozlijeđivanja, bio je u petak prijepodne u Banskim dvorima na sastanaku s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, koji od Tomaševića već dugo traži da odstupi s mjesta župana

Župan Alojz Tomašević nakon sastanka u zgradi Vlade, na kojem je uz predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića bio i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, novinarima nije odgovorio na pitanje hoće li dati ostavku.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podiglo je optužnicu protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji i tjelesne ozljede.

  • +6
Alojz Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković je u četrvrtak, upitan o županu Tomaševiću, rekao kako od njega očekuje da podnese ostavku na svoju dužnost.

'To sam mu rekao i rekao sam to javno. To je i stav stranke i sada kada je pokrenut postupak tu nema nikakve dileme', rekao je Plenković.

I glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković je jučer zatražio isto od župana Alojza Tomaševića. 'To je jasno da nakon svega što se dogodilo očekujemo da župan Tomašević podnese ostavku. Vjerujem da će biti mudrosti s njegove strane i da će to učiniti', rekao je Jandroković.