NASILJE U OBITELJI

Podignuta optužnica protiv Tomaševića: 'Hvatao je suprugu za vrat i pljuskao'

03.01.2018 u 17:03

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podiglo je u petak optužnicu protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji i tjelesne ozljede, objavio je danas DORH ne navodeći Tomaševićevo ime. U nastavku prenosimo priopćenje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11. (3. 1. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu, piše u priopćenju na web stranici DORH-a.

  • +12
Alojz Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Podsjetimo, Alojzu Tomaševiću ukinuta je polovicom prosinca mjera opreza - zabrana približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa suprugom Marom na udaljenosti manjoj od pet metara.

'To sam si i mislila. Sad ćemo se nastaviti svađati i tući', prokomentirala je Mara Tomašević odluku suda.

  • +8
Prosvjedna akcija STOP fundamentalističkom nasilju nad ženama Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Još krajem studenog, na  samitu čelnika 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine u Mađarskoj, premijer Andrej Plenković komentirao je slučaj župana Tomaševića.

'To je pitanje koje ćemo rješavati u HDZ-u. Ukoliko se pokaže točnim ono što je izašlo u javnost, on ne može ostati na toj funkciji', rekao je Plenković.