PORUKE SA SLJEMENA

Plenković o Milinoviću, Tomaševiću i 'slanju vojske' u Savudrijsku valu

04.01.2018 u 20:19

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio je u četvrtak na Sljemenu, gdje je pratio mušku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa. Zahvalio je organizatorima koji su, kako je rekao, omogućili još jednu sjajnu svjetsku skijašku utrku, a u dobrom raspoloženju odgovorio je i na nekoliko pitanja novinara o aktualnim političkim temama

Na traženje novinara da komentira napad ličko-senjskog župana Darka Milinovića na vrh HDZ-a, Plenković je rekao da će se to pitanje razriješiti na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke u petak. 

'Šteta. Mislim da u okolnostima kada smo danas na Vladi još jednom evocirali činjenicu da imamo proračunski suficit, da su svi gospodarski pokazatelji izvrsni, da je potrošnja u prosincu bila viša od svih očekivanja, kada su pozitivni trendovi, kada rješavamo ogromne probleme... da jedno imenovanje dobije ovakvu dimenziju, to je izvan svih realnih proporcija. Ali riješit ćemo to sutra', najavio je Plenković.

Odgovorio je i na pitanje što će biti sa slučajem požensko-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

'Ja od njega očekujem ostavku. To sam mu rekao, rekao sam to i javno, to je stav stranke. Sad kad je pokrenut postupak, tu nema nikakve dileme: on ne može ostati župan. To nije realno, to nije dobro ni za županiju, ni za njega, ni za HDZ', poručio je Plenković. 

  • +9
Poznata lica prate skijašku utrku na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Komentrajući pak poziv hrvatske europarlamentarke Ruže Tomašić da se u Savudrijskoj vali snažnije aktivira hrvatska policiju, a po potrebi angažira i vojska, premijer Plenković nije trošio riječi.

'Nećemo ratovati sa Slovencima. Budimo realni. Skijajmo', poručio je Plenković u opuštenom tonu.  

  • +22
Stanje u lučici Savudrija na dan kada je Slovenija objavila primjenu arbitraže Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Premijer Plenković, inače, uputio je čestitke pobjednicima na Sljemenu, Marcelu Hirscheru i Mikaeli Shiffrin.

'Najbolji skijaši su to i dokazali ovdje kod nas u Zagrebu; velika promidžba hrvatskog skijanja, nastavak onoga što nam je donijela obitelj Kostelić svih ovih proteklih 20-ak godina. Mislim da su se Grad Zagreb i svi oni koji su sudjelovali u organizaciji ove utrke ponovno dokazali, mislim da smo se pokazali još jednom i europskoj i svjetskoj javnosti kao uspješni organizatori, a promocija sporta i skijanja za sve nas predstavlja uvijek veliko zadovoljstvo. Hvala svima koji su nam omogućili još jednu ovako sjajnu svjetsku utrku', rekao je Plenković. 

  • +14
Utrka muškog slaloma na Sljemenu - Snow Queen Trophy 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL