nema novozaraženih

Župan Bajs: Uspjeli smo izbjeći zarazu u zdravstvenim ustanovama i domovima

27.04.2020 u 15:39

Bionic
Reading

Župan Bjelovarsko-bilogorske župan Damir Bajs rekao je u ponedjeljak da su u toj županiji uspjeli izbjeći zarazu koronavirusom u zdravstvenim ustanovama i domovima za starije te poručio da u sljedećem razdoblju kad se ide s relaksiranjem mjera ne treba relaksirati i ponašanje

'Za koji dan, možda već sutra, moguće je da ćemo biti jedna od rijetkih županija u kojima neće biti koronavirusa, a čitavo ovo vrijeme uspjeli smo izbjeći zarazu u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima', rekao je Bajs na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite. Istaknuo je da su 'sve ispite' do sada uspješno prošli.

'Unatoč mjerama popuštanja, radu dodatnih trgovina i ustanova, mi i dalje imamo posla s nepoznatim virusom za koji nema lijeka. To ne smijemo zaboraviti i ne smijemo se opustiti. Možemo relaksirati mjere, ali ne smijemo relaksirati ponašanje', istaknuo je.

Bajs je izvijestio da na području Bjelovarsko-bilogorske županije već 12 dana zaredom nije zabilježen nije novi slučaj koronavirusa, a od deset zaraženih osoba njih šestero je ozdravilo. Građanima je zahvalio na dosadašnjem odgovornom ponašanju,

Epidemiologinja Vesna Grgić istaknula je da je pred građanima i službama velika odgovornost.

'Popuštanje ne znači da je virus nestao. Mi se i dalje borimo protiv jačeg neprijatelja. Virus je još uvijek nepoznat i teško ga je kontrolirati jer za par dana može napraviti velike nevolje', rekla je te apelirala na građane da se i nadalje drže svih propisanih mjera i sada kada više nije sve po tako strogim pravilima.