dobri poslovi

ZTC završio radove na osam stranih zrakoplova

10.08.2023 u 14:08

Bionic
Reading

Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) završio je radove na pet Air Tractora iz Španjolske i Sjeverne Makedonije i tri Pilatusa PC-9 iz Slovenije, priopćili su iz ZTC-a u četvrtak, istaknuvši kako je kvaliteta rada ZTC-a Velika Gorica prepoznata i priznata u međunarodnom okruženju.

"Potvrđuje to suradnja s poslovnim partnerima iz Kraljevine Španjolske, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije i Crne Gore koji su održavanje svojih zrakoplova povjerili ZTC-u", naveli su.

Dodali su kako je kontinuirano povjeravanje održavanja zrakoplova zemalja partnera pokazatelj kvalitete i prepoznatljive pozicije ZTC-a kao jednog od vodećih centara za održavanje zrakoplova.

"Cilj nam je tu poziciju zadržati i dodatno ojačati, nastaviti s pozitivnim trendovima i opravdati reputaciju pouzdanog partnera", poručili su iz ZTC-a.

Uz zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, inženjeri i zrakoplovni tehničari ZTC-a održavaju Air Tractore iz Španjolske i Sjeverne Makedonije.

Od početka ove godine u ZTC-u uspješno su napravljeni godišnji pregledi na tri španjolska i dva sjevernomakedonska Air Tractora.

Uz to su obavljeni radovi manjeg obima na Air Tractorima Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Istaknuli su kako se nove poslovne mogućnosti i proširenje dugogodišnje suradnje sa Slovenijom otvaraju kroz održavanje Air Tractora koje je kupila, a koje su tehničari ZTC-a pregledali prilikom primopredaje.

Dosadašnja poslovna suradnja temeljila se na održavanju slovenskih aviona Pilatus PC-9, što je nastavljeno i u 2023. Od početka godine stručnjaci ZTC-a završili su radove na tri Pilatusa PC-9, u tijeku su radovi na četvrtom, a nastavit će se na cijeloj floti.

"Osim za održavanje, ZTC je prepoznat i u segmentu lakiranja zrakoplova. Uz dijelove zrakoplova koji su na održavanju u ZTC-u, naši su zaposlenici završili lakiranje manjeg putničkog aviona", naveli su.

Na tom području očekuju i dobivanje novih poslova lakiranja inozemnih protupožarnih aviona.