HALLOWEEN SPECIJAL

Zombi igre zbog kojih nećete moći spavati

28.10.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Ovog Halloweena Gamereport vam donosi popis zombi igara koje jednostavno morate zaigrati

Onaj je dio godine u kojemu se svi isfuravaju na američke praznike. Nama u Gamereportu je iskreno svejedno sve dok se možemo oblačiti kao čudovišta i piti nerealne količine alkohola. Dobro, barem nekima od nas. Tradicijski gledano ova tema tjedna trebala bi se baviti nečim strašnim, a ove godine nam se pred vratima nameće jedno od najpopularnijih čudovišta današnjice - ZOMBI. GR redakcija dobila je težak zadatak da iskopa (hehe) najbolje igre sa hodajućim leševima (ili varijacijama istih) koje ćete moći igrati ove noći vještica. Stoga, ciljajte u glavu, sakupljajte konzerve i pripremite se za Gamereportov izbor 5 najboljih zombi igara godine!

 

State of Decay

Bilo bi kriminalno ne spomenuti ovu iznimno zanimljivu sandbox ekstravagancu. U njoj je zadatak, kao i u većini slučajeva, preživjeti apokalipsu. Problem vam, osim manjka hrane i ljudskog kontakta, stvaraju i hodajući leševi koji u ovoj igri samo traže zagrljaj i komad vašeg buta. Sakupljajući opremu, skrivajući se od nemrtvih, te stupajući u kontakt sa drugim preživjelima, vaš zadatak je preživjeti čim dulje. State of Decay je indie naslov koji je pokupio strahovitu količinu hvale od gaming zajednice i kritičara, pa vam shodno tome svesdrno predlažemo da ju zaigrate. I da, prije nego što pitate, dolazi za PC...samo što nije.

 

 

Gamereportova čuvena recenzija State of Decaya - sa nemrtvim Laušem u glavnoj ulozi. :)

 

 

 

The Last of Us

Kako da zaboravimo na ljude gljive? Osim što su znanstveno opravdani (!) predstavljaju jedne od najstrašnijih čudovišta dvije i trinejste. Zašto? Zato jer ako vas gricnu i vi postanete gljiva. Horibl. Šalu na stranu, The Last of Us je fantastičan Naughty Dogov survival horror koji ćete sa zadovoljstvom zaigrati. U njemu poprimate ulogu Joela i Ellie koji se očajnički pokušavaju probiti do znanstvenog tima koji bi svijet mogao spasiti od funghi apokalipse (tu pizzu nismo naručivali mjesec dana nakon što sam završio igru). Jedini minus koji bismo TLoU mogli pripisati je njegov ekskluzivitet. Naime, radi se o PS3 igri koja nikada neće izaći na drugim platformama. Osim, naravno, ako Microsoft kupi Naughty Dog, što je vrlo malo vjerojatno.

 

 

 

 

 

Day Z

Što napraviti kada ti nitko neće kupiti dvije godine staru "realističnu" borbenu simulaciju? Dođeš u kontakt sa hrpom rusa koji su spremni napraviti zombi mod. Sve što trebatš nakon toga napraviti  je otvoriti novčanik i raširiti ruke, jer kreće kiša novaca. Ne, stvatno - nakon izlaska Day Z moda, uzbudljivog survival horrora koji igrača baca u sandbox svijet nakrcan zombijima, Arma II je postala jedna od najprodavanijih igara na Steamu. A zbog čega je ova igra toliko super? Prije svega jer se, kao i njen izvornik, temelji na snažnom realizmu. Dobro, izuzmemo li onaj dio sa zombijima.

 

U Day Z morate paziti na čitav niz faktora - jeste li gladni, je li vam toplo, jeste li gricnuti, imate li lomove kostiju i slično. Da stvar bude još više ekstra, tu su i drugi živi igrači koji pokušavaju preživjeti isto kao i vi. S njima se možete skompati i dulje preživjeti, ili ih, kao mi, u presudnom trenu piknuti nožićem u vrat i popaliti im svu opremu. Hihihihihihi. Day Z je dostupan na Steamu i za njega će vam trebati Arma 2 i Arma 2: Covert Ops. U izradi je i samostojeća igra koja je trenutno u Alpha fazi, pa ono - tko čeka, dočeka...

 

 

 

 

 

The Walking Dead: 400 days

Makar možda nismo uspjeli pokriti igru u jednoj od naših video-recenzija. Međutim, budite sigurni - u Gamereport redakciji imamo više od jednog fana The Walking Dead franšize. 400 Days je igra koju smo zaigrali sa trunkom sumnje, s obzirom da je njezinom prethodniku trebalo nekoliko epizoda da vas emotivno angažira i zavuče vam se pod kožu (samo da bi sve otišlo u vražju mater...puj). I znate što? Igra je i dalje fenomenalna. Pet priča, gomila zombija i likovi s kojima ćete se sa zadovoljstvom podružiti. Ako vapite za pričom smještenom u zombi apokalipsu koju možete odigrati tijekom jedne večeri, iskreno mislim da je 400 Days fenomenalna preporuka.

 

 

 

 

Zombi U

Imate Wii U. Ne, stvarno? Imate Wii U?? Ok, onda imamo i mi nešto za vas. Sjećate se kada ste u reklamama za svoju konzolu gledali onu igru u kojoj se fajtate protiv londonskih zombija? E, preporučamo vam da ju kupite još danas jer se radi o zaista solidnom naslovu. Keč kod Zombi U-a je inovativno i pomalo iritantno korištenje Wii U-ovog kontrolera. Također, igra ima nezgodnu tendenciju opako vas kažnjavati za vaše greške. Ako nekim slučajem vaš lik umre, to je to. Vi se budite kao kompletno novi lik i ako imate sreće - nailazite na svojeg bivšeg avatara kako baulja okolo sa nekolicinom drugih živih mrtvaca. Dosta opako. Makar kritičari nisu baš bili milosrdni prema igri, vjerujemo kako će fanovi survival horrora u njoj naći i te kako puno zabavnog sadržaja. Samo da nije izašla ekskluzivno na Wii U...

 

Brainz

 

 

Uglavnom da...to je to što se solidnih zombi igara tiče. Jedino što nam preostaje je zaželjeti vam sretan Halloween, puno zabave i, nadamo se, čim manje zombija. I naravno, sigurnu vožnju kući.