MINISTARSTVO KULTURE

'Zlatar Violić se nije okoristila'

07.10.2013 u 19:36

Bionic
Reading

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić pod istragom je Državnog odvjetništva i to zbog financiranja časopisa Zarez u vrijeme mandata dok je istodobno u nakladničkoj kući koja izdaje Zarez imala vlasnički udio

Zlatar Violić prva je ministrica koju je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa prijavilo DORH-u. Iz krugova bliskih ministrici poručuju kako se Zlatar Violić nije okoristila, a Zarez je financiran u jednakom iznosu kao i prije ministričinog mandata.

Sukladno članku 17. stavka 5. Zakona o sprječavanju sukoba interesa propisano je da je Povjerenstvo dužno bez odgađanja dostaviti predmet nadležnom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje radi utvrđivanja ništetnosti pravnog posla odnosno pravnog akta.

Povjerenstvo za utvrđivanje sukoba interesa je postupilo u skladu s zakonskom obvezom i svoju Odluku od 20. lipnja 2013. uputilo općinskom državnom odvjetništvu 20. rujna 2013.

Kršenje odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa ne znači zlouporabu u kazneno-pravnom smislu, nego Državno odvjetništvo utvrđuje ništetnost pravnog posla", priopćili su iz Ministarstva kulture.