LJUBAV I PREVARA

Život ljubavnog para koji je otkucao Sanadera

12.03.2014 u 11:29

Bionic
Reading

Bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić i vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, ljubavni su par koji je priznao sve koruptivne aktivnosti i usosio Ivu Sanadera te HDZ. Nekadašnji Barišićev prijatelj i šef Sanader zbog toga vođa mora u zatvor na devet godina te u državni proračun vratiti 15,2 milijuna kuna. HDZ je kažnjen s pet milijuna kuna, a mora vratiti i 17 milijuna kuna imovinske koristi. Ni nakon dvije godine, koliko je trajalo suđenje za Fimi mediju, najveću korupcijsku aferu u hrvatskoj politici, nije uništilo vezu Barišić - Jurak, piše tjednik Globus

'Sve mi možete reći, ali ne možete mi reći da ne volim predsjednika', govorio je nekad Barišić. No u rujnu 2010., u telefonskom razgovoru s kćeri, Barišić mijenja priču: 'Najbolji prijatelji? Najbolji prijatelji koji se niti vide niti čuju. Godinu dana ga ni vidio ni čuo, ostavio me kao psa na ulici', povjerio se Adrijani.

I Nevenka Jurak sve je priznala. Izricanje presude dočekala je mirno. Bez suza, komentara, povučeno, skrušeno. Nije bila raspoložena za izjave. Ni Barišić se poslije više nije šalio. Oboje moraju u zatvor. Ljubavni dvojac opstao je unatoč brojnim istragama, pritvoru, procesu, svjedočenjima. Političko prijateljstvo nije.

I danas Mladen Barišić i Nevenka Jurak žive kao par: ispijaju kave, druže se, taksijem zajedno dolaze na sud, njeguju blisko prijateljstvo, piše Globus. Ljubav je, čini se, nadjačala sve: izdaju, prevaru, pljačku!
Neki drugi optuženici nisu uspjeli u javnosti održati sliku idealnog bračnog odnosa, primjerice Ivo Sanader i njegova supruga Mirjana, čini se, danas su potpuni stranci. Ona nikad ne dolazi u sudnicu. U pritvor isto rijetko navraća, potpuno su se udaljili.

Krivima su uz Sanadera proglašeni i ostali optuženici: Mladen Barišić osuđen je na tri godine zatvora, bivša stranačka blagajnica Branka Pavošević na 18 mjeseci zatvora, vlasnica agencije Fimi medije Nevenka Jurak na dvije godine, a bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček dobio je uvjetnu kaznu od godinu dana uz rok kušnje od četiri godine. Nevenka Jurak osobno mora vratiti 2,5 milijuna kuna, a oduzima se 11,8 milijuna kuna s računa Fimi medije.