obiteljsko nasilje

Živi zid: Pernar je osobno svjedočio nasilničkom ponašanju Branimira Bunjca

02.01.2020 u 17:12

Bionic
Reading

'Svaki oblik nasilja oštro osuđujemo, a posebno obiteljsko nasilje i nasilje nad ženama', reagirali su iz Živog zida zbog medijskih napisa o obiteljskom i nasilju nad ženama svojeg bivšeg člana Branimira Bunjca

Iz Živog zida reagirali su priopćenjem zbog medijskih napisa o njihovom bivšem članu Branimiru Bunjcu. Priopćenje koje potpisuje Tajništvo Živog zida prenosimo u cjelosti:

'Svaki oblik nasilja oštro osuđujemo, a posebno obiteljsko nasilje i nasilje nad ženama.

Naime, vodstvo stranke Živi zid saznalo je za dio obiteljskih problema i sklonost nasilničkom ponašanju g. Bunjca, međutim nismo izlazili s time u javnost jer je gđa. Borka Bunjac tako tražila, međutim zajedno sa njom smo obavijestili institucije. Time smo štitili njenu privatnost i volju, a na raspolaganju smo joj bili 24 sata na dan. Obiteljske razmirice nisu jedini njegov ispad. Prilikom rasprava o mandatu u Europskom parlamentu fizički je u Saboru nasrnuo i na kolege i kolegice iz vrha stranke.

Bacajući stolice, mobitele i fizički prijeteći, za Živi zid je završio njegov politički put u stranci. Zatim nasrtaj na kolegu Dominika Vuletića i niz sličnih incidenata. Nasiljem se služio i kako bi dobio mandat vijećnika u Skupštini Međimurske županije, gdje je prijetnjama prisilio vijećnika na ostavku, za što je također kazneno prijavljen.

Žao nam je što smo takvoj osobi dozvolili ulazak u visoku politiku, ali naša je obaveza bila zapriječiti mu daljnje političko djelovanje čim smo saznali navedene stvari.

Predsjednik stranke, Ivan Vilibor Sinčić, ne želeći u javnost iznositi privatne probleme gospodina Bunjca na zamolbu gđe. Bunjac, riskirao je vlastitu političku karijeru, ali mu je oduzeo sve funkcije i političku moć koje mu je u najboljoj namjeri dao.

Također, žao nam je što je dio javnosti i članova nasjeo na nasilnu i propagandnu komunikaciju bivših članova g. Pernara i g. Bunjca. Napominjemo da je gospodin Pernar ne samo znao, već je i osobno svjedočio nasilnom i zlostavljačkom ponašanju Branimira Bunjca. Vjerujemo da će s vremenom svi shvatiti razloge naših postupaka koji su za jedini cilj imali očuvati dignintet stranke i dostojanstvo zastupnika u Europskom parlamentu.

Još jednom se zahvaljujemo svim članovima koji su ostali čvrsto uz stranku i pozivamo sve ljude na nenasilje i na mirnu komunikaciju, kako prema članovima obitelji, tako i prema svim drugim ljudima. Hrvatska bi politička scena bila daleko poštenija da se svaki predsjednik stranke na ovakav način obračuna sa nasilnicima i problematičnim osobama'