raspisana nabava

ZET traži perače tramvaja i autobusa, a evo što će sve morati raditi onaj tko dobije posao težak 11,5 milijuna kuna

16.08.2022 u 12:17

Bionic
Reading

Grad Zagreb raspisao je prošlog tjedna nabavu kojom se za 11,5 milijuna kuna traži tvrtka za unutarnje čišćenje i pranje 142 tramvaja, 314 klasičnih autobusa i 175 zglobnih, te 53 minibusa i 35 kombi vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama

Onaj tko dobije posao morat će se pozabaviti i grafitima zbog kojih vozila gradskog prijevoznika izgledaju prljavija nego što jesu. Predviđeno je da se tramvaji svakih 30 dana čiste u spremištima u Dubravi i na Trešnjevci, dok će se temeljito pranje sjedala obavljati svakih 120 dana.

Autobusi će se čistiti u garažama u Podsusedu, Dubravi i Velikoj Gorici, istim intervalom kao i tramvaji, dok će se uklanjanje grafita obavljati po potrebi. Jednom godišnje predviđeno je kemijsko čišćenje vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama.

  • +4
Tramvaj Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Inače, ZET-ovi djelatnici obavljaju dnevno čišćenje vozila po povratku u spremišta,ali temeljita pranja radile su vanjske tvrtke i ranije. Rok za predaju ponuda je 14. rujna, a okvirni sporazum o čišćenju zaključit će se na dvije godine.