CJELONOĆNA POTRAGA GSS-A

Žena pronađena mrtva pola kilometra od kuće

15.02.2011 u 10:06

Bionic
Reading

Nakon opsežne višesatne potrage u kojoj je noćas sudjelovalo 45 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) iz Splita i novoosnovane podružnice HGSS-a iz Sinja, te policija i rodbina, nestala 62-godišnja I. Z. iz Sičana kod Dicma pronađena je mrtva, izvijestio je jutros HGSS, dodavši kako se pretpostavlja da su uzrok smrti zdravstveni problemi s tlakom

Osoba je zadnji put viđena jučer oko 16 sati, kada se uputila iz svoje kuće i od tada joj se izgubio svaki trag. U opsežnoj noćnoj potrazi sudjelovala su i tri potražna psa HGSS-a, a korištena je i termovizija. Spasilačke ekipe podijeljene u više grupa pretraživale su teren šireg područja Dicma i zaseoka Sićani. Nakon višesatne potrage, dva sata poslije ponoći 62-godišnjakina je pronađena mrtva, nešto više od 500 metara od kuće u kojoj je živjela. Imala je zdravstvenih problema s tlakom, pa se pretpostavlja se da se radi o bolesti, a o točnim okolnostima stradavanja znat će se više nakon policijskog očevida, navodi se u priopćenju.

HGSS ističe kako se samo nekoliko dana nakon osnivanja njihove podružnice za Cetinsku krajinu pokazala opravdanost njezina postojanja, jer pripadnici HGSS-a mogu brzo izići na teren kojeg dobro poznaju. Ovo je već peta intervenicija od početka godine u ovom kraju u kojoj sudjeluju sinjski članovi HGSS-a Sinj.