POŽAR U OBITELJSKOJ KUĆI

Žena izgorjela na kauču u Bibinjama

11.02.2009 u 20:09

Bionic
Reading

U požaru koji je iza 17 sati izbio u obiteljskoj kući u Bibinjama kod Zadra smrtno je stradala Ana Burazer (54), doznaje se večeras u zadarskoj Policijskoj upravi

BIBINJE - Čim je požar planuo, na teren su poslani pripadnici javne vatrogasne postrojbe koji su ga ubrzo ugasili. U požaru je na kauču izgorjela nepokretna Ana Burazer.

Susjedi su oko 17 sati iz kuće Burazerovih vidjeli dim, ali ne i vatru, pa nisu odmah reagirali. Pričaju da je Anin suprug Nikola upravo otišao do trgovine, no kako je sve više i više dimilo više njih pozvalo je vatrogasce, hitnu pomoć i policiju.

'Ana je bila nepokretna i ležala je na trosjedu u dnevnom boravku, a tamo nije gorjela peć pa nas čudi kako je uopće došlo do požara. Neki kažu da se to dogodilo zbog opuška cigarete, ali koliko mi znamo muž joj je sklonio cigarete u kuhinju baš da ih ne bi mogla dohvatiti. Bila je tako slaba jer je prije sedam godina operirala tumor na mozgu. Počela se i gubiti u zadnje vrijeme, a upaljač svakako nije mogla sama upaliti', kazali su susjedi za Večernji list

Pred kućom se već okupilo mnogo mještana, a Anin suprug Nikola prvi je otvorio vrata i dim je sukljao van.

'Ušao sam i ja unutra, ona je bila već sva crna. Bila je bolesna, ali ovako nije trebala završiti. Muž ju je pazio i gledao cijeli život, a kćeri su joj udane i žive u Njemačkoj. Odlični su susjedi i u Bibinje su se doselili prije desetak godina iz Dervente', kazali su šokrirani susjedi koji i dalje ne vjeruju da je uzrok požara opušak cigarete ili pak peć.

Uzroci požari još su nepoznati, a o svemu će se više znati sutra kada na teren izlazi istražni sudac i kada će biti obavljen očevid.