odgovorno ponašanje

Žena iz Čazme nakon putovanja iz Turske dobrovoljno s partnerom otišla u samoizolaciju; pozitivna je na koronavirus

22.03.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Žena iz Čazme prva je pozitivno testirana osoba na koronavirus s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, objavio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite

Njezino ponašanje istaknuto je kao primjer odgovornog ponašanja, jer je nakon povratka iz Turske dobrovoljno i bez posebnog rješenja s granice otišla u samoizolaciju zajedno s partnerom s kojim je bila na putovanju, a čiji se rezultati testiranaja na koronavirus još čekaju.

”Naša sugrađanka iz Čazme koja je oboljela od koronavirusa došla je s puta 16. ožujka i moram pohvaliti njezinu savjest i odgovornost. Zajedno sa svojim partnerom postupila je oprezno i čim su stigli s putovanja stavili su se u samoizolaciju, iako za to nisu dobili rješenje na granici. Turska, iz koje su se vraćali, tada nije bila proglašena državom većeg rizika", rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Alli Alouch

Zahvaljujući njihovoj odgovornosti, sada nam je mnogo lakše postupati. To je ono što čini razliku između epidemije i katastrofe. Epidemija je tu, ali samo ako ćemo se odgovorno ponašati, možemo izbjeći Istaknuo je katastrofu, poručio je dr. Alouch. Dodao je da se oboljela žena liječi kod kuće jer nema jače simptome.

Nakon današnjeg sastanka Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije odlučeno je da se obustavi prodaja na otvorenom na bjelovarskoj tržnici i da će se sjednica Županijske skupštine planirana u utorak, 24. ožujka održati elektronskim putem.

Predstavnik MUP-a Hamdija Mašinović kazao je kako su na području Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 653 osobe u samoizolaciji, da je bilo 70 dojava o kršenju samoizolacije, a izdano je 12 prekršajnih naloga.