borba sa zarazom

U Osijeku nema novooboljelih; kreću testiranja za Vukovarce i Vinkovčane

22.03.2020 u 12:08

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a osječki županijski Zavod za javno zdravstvo obavljat će testiranja za područje Vukovara i Vinkovaca te prema potrebi i za druge slavonske županije, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite

Ravnatelj Zavoda Zlatko Pandžić rekao je na konferenciji za novinare kako je svih jučerašnjih 12 testova bilo negativno, uključujući ranija tri sumnjiva slučaja, koja su bila poslana na ponovno testiranje. S obzirom na situaciju koja je u Zagrebu nastala nakon jutrošnjeg potresa, izvijestio je kako će osječki Zavod od danas do daljnjega obavljati testiranja za bolnice u Vukovaru i Vinkovcima te tako "rasteretiti potrebe u Zagrebu". "Ako bude mogućnosti i potrebe, proširit ćemo to i na Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju", najavio je Pandžić.

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece kazao je kako je u protekla 24 sata zaprimljeno 14 dojava o kršenju samoizolacije, u pet slučajeva to je i potvrđeno, a radi se o osobama s područja Đakova, Našica, Osijeka, Donjeg Miholjca i Čepina. Dodao je kako se u samoizolaciji trenutno nalazi 990 osoba. Najavio je da od će ponedjeljka Policijska uprava raditi po drugačijem režimu, pa će neposredni rad sa strankama biti obustavljen, a radit će se jedino izdavanje osobnih iskaznica, i to u opravdanim i žurnim situacijama, te vozačkih dozvola vozačima profesionalcima. Svi ostali zahtjevi za izdavanjem određenih dokumenata mogu se slati elektroničkom poštom ili putem sustava e-građanin, poručio je načelnik Bece.

S obzirom na to da je odlukom Nacionalnog stožera ukinut javni međugradski prijevoz, što stvara probleme tvrtkama s ovoga područja u kojima rade radnici iz okolnih mjesta, načelnik Stožera, dožupan Goran Ivanović kazao je kako se radi na rješavanju toga problema kako bi se organizirao prijevoz isključivo za radnike. U ime Stožera uputio je snažnu podršku stanovnicima Zagreba, koje je jutros pogodila nova tragedija, istaknuvši kako će Slavonija 'za njih učiniti sve što može'.