PARAVINJA (NAVODNO) OSTAVIO TRAG

'Želite li naći Antoniju, tražite crni Mercedes BG tablica'

Bionic
Reading

Policajci su upali u kuću koja je 300 metara udaljena od kuće ujaka Dragana Paravinje, na dojavu susjede koja je u WC-u pronašla na ogledalu zalijepljeno oproštajno pismo u kojemu je Paravinja navodno najavio samoubojstvo. Paravinja je u poruci napisanoj s unutarnje strane vrata na ormariću u WC-u, dao trag policiji vezan za nestalu Antoniju Bilić

Napisao je da policija treba tražiti crni Mercedes beogradskih tablica na području Zalužana, javlja Dnevnik.hr. Istodobno, Nezavisne javljaju da je policija počela pretresati kuće u blizini kuće Paravinjinog ujaka.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je danas u Donjim Srđevićima da će potraga za odbjeglim Draganom Paravinjom sigurno biti uspješno okončana, javlja novinar banjalučkih Nezavisnih novina sa lica mjesta.

Čađo je ponovio da senastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači, kao i specijalne policijske snage. Vrši se detaljna pretraga terena na području četiri općine - Srpca, Dervente, Laktaša i Gradiške.

Ministar je rekao da je Paravinja u šumu otišao u žurbi, te da sa sobom nije ponio mobitel, niti bilo što drugo što bi mu moglo pomoći u skrivanju.

On je negirao da je dojava o dolasku Paravinje u Srbac stigla od hrvatskog MUP-a, ali nije želio otkriti tko je onda policiji dojavio tu informaciju. Rekao je takođe da je u Banjaluku stigao zamjenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić, koji bi se već trebao nalaziti u sjedištu MUP-a RS.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske prethodno je javljeno kako je potraga za Paravinjom vođena cijele protekle noći no bjegunac ipak nije pronađen.

Policajci iz više policijskih postaja s područja Banje Luke, Srpca i Prnjavora uz potporu posebne policijske postrojbe te pasa-tragača i helikoptera opremljenog termovizijskom kamerom tragali su za Paravinjom u okolici sela Donji Srđevići kod Srpca kao i na obližnjim obroncima planine Motajice.

Ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da potragu otežava šumovit i nepristupačan teren no istaknuo je odlučnost da se Paravinju pronađe i uhiti.

Čađo je kazao i to kako nema naznaka da bi Paravinja mogao biti naoružan no lokalnom je stanovništvu na području na kojemu traje potraga ipak sugerirao oprez. Pojasnio je kako je očevino da su se Paravinja i njegova supruga Milijana pojavili u selu Donji Srđevići s nakanom da se on tamo sakrije.

'Oni ovdje nisu uopće dolazili proteklih dvanaest godina', kazao je Čađo.

Policija je potvrdila kako je Paravinja (43) pred potjerom pobjegao prema obroncima planine Motajice gdje potragu otežava šumovit i nepristupačan teren. Neki mediji su javili da se iz šume tijekom noći začula pucnjava.

U selu Donji Srđevići živi Paravinjin ujak kojega je policija privela baš kao i Paravinjinu suprugu Milijanu. Oboje su saslušani pod sumnjom da su Paravanji pomagali u skrivanju.

Lokalni mediji navode kako je policijska ophodnja kanila provesti rutinsko privođenje Paravinje nakon što je dobila informaciju da se on nalazi u Donjim Srđevićima.

Paravinja se u tom trenutku navodno nalazio u vrtu ujakove kuće te je ugledavši policajce pobjegao u obližnji šumarak.

Nakon toga je pozvano policijsko pojačanje i započela je opsežna potjera.

Paravinja je u Srbiji osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja a budući da je nedostupan tamošnjim vlastima za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Republika Srpska za njim također traga.

Šoja je rekla da je za Paravinjom još 2000. po nalogu općinskog suda Sokolac raspisana tjeralica zbog sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja.

Paravinja je lociran u šumi između Prijedora i Dervente u svom kamionu. Bio je okružen specijalcima te se odbio predati! No, Paravinja je uspio pobjeći iz policijskog obruča. Napustio je kamion te je krenuo pješke u šumu.

Potvrđeno je da su uhićeni njegova supruga i rođak jer su ga skrivali, javlja Dnevnik.hr.