lokalni izbori

Zeleno-lijeva koalicija predstavila kandidate: Bez većine u Skupštini ja kao gradonačelnik neću moći ostvariti sve promjene koje smo obećali

04.05.2021 u 14:12

Bionic
Reading

Zeleno-lijeva lista kandidata za zagrebačku Gradsku skupštinu predstavljena je u utorak na Gradecu. Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević pozvao je građane da im daju povjerenje na izborima i obećao radikalne promjene.

Na listi kandidata za Gradsku skupštinu koalicije Možemo! - Zagreb je naš! - Zelena alternativa ORaH - Za grad nalazi se 47 kandidata - 24 žene i 23 muškarca poredanih po zip modelu.

"Ovo je lista za promjenu u Zagrebu, svaki glas može biti presudan da uspijemo sastaviti većinu u Skupštini. Bez toga ja kao gradonačelnik neću moći ostvariti sve promjene koje smo obećali u izbornom programu", poručio je Tomašević.

Pozvao je građane da 16. svibnja izađu na izbore na kojima se glasa i za gradonačelnika i Skupštinu.

Na listi su ljudi koji imaju znanje i iskustvo u ključnim temama za razvoj zelenijeg, pravednijeg i transparentnijeg Zagreba: od urbanizma, socijalne politike, zdravstva, prometa, kulture do sporta. Na listi su mladi i umirovljenici, kulturnjaci, znanstvenici, rekao je.

Bit ćemo, dodao je Tomašević, nova snaga u skupštini koja će voditi sve bitne promjene koje su potrebne ovom gradu.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Od kandidata s liste javnosti su se predstavili čelnica Nove ljevice Ivana Kekin, predsjednik Zelene alternative ORaH Zorislav Antun Petrović, Marijana Sumpor (Nezavisna lista Zagreb) kao i skupštinske kandidatkinje Iva Ivšić i Marina Ivandić.

Obećali su javnofinanciran predškolski odgoj u svakom kvartu, poboljšanje skrbi za starije osobe, povećanu dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite, izgradnju nove bolnice u Novom Zagrebu, povećavanje transparentnosti gradskog proračuna, gradskih tvrtki i svih javnih natječaja od zapošljavanja do javne nabave.

Poboljšat će, kažu, javni gradski prijevoz, povećati zelene površine i početi energetsku tranziciju grada.

"Zamislite što sve možemo napraviti s većinom u Skupštini. Zato pozivamo sve građane da nas podrže i da krenemo u promjene koje Zagreb već dugo čeka", poručio je Tomašević.

Očekuje, kaže, da će zeleno-lijeva koalicija moći formirati stabilnu većinu i provesti promjene, a kao potencijalno prihvatljive koalicijske partnere naveo je stranke koje su u prethodnom mandatu bile u oporbi vladajućoj koaliciji HDZ-a i Milana Bandića.

"Ankete nam daju prednost iako je u konačnici ključna izlaznost. Budući da su ovo povijesni izbori, nadam se da će biti i povijesna izlaznost", rekao je Tomašević i pozvao građane na glasaju za njihov gradonačenički tim kao i za kandidacijsku listu za skupštinu.