MOST ODGOVARA NA 'ANONIMNE' NAPADE

'Žele nas slomiti jer smo uzdrmali interesne skupine koje stoje iza HDZ-a i SDP-a'

10.12.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Zaoštravaju se pregovori o formiranju Vlade i konstituiranju Sabora, a nakon svih mogućih 'anonimnih' napada u dijelu medija dio Mostovaca pod imenom i prezimenom želi odgovoriti na prozivke. Uoči sutrašnjeg Nacionalnog vijeća Mosta za tportal su o atmosferi u stranci i prozivkama u medijima govorila tri člana tog tijela, Nikola Grmoja, Ružica Vukovac i Ivan Kovačić

'Unatoč intenzivnim medijskim napadima mostovci su povezaniji', smatra njihov glasnogovornik Nikola Grmoja.

'Nećemo odustati. To je sigurno, bez obzira na ovo što se pokušava napraviti. Mislim da smo uzdrmali ne toliko ove dvije političke stranke, koliko interesne skupine kojima je svih ovih godina bilo dobro u Hrvatskoj. Naravno da njima ne odgovaraju promjene, a mi ćemo na njima inzistirati', dodaje.

Pokazali su, nastavio je, već i u Metkoviću gdje im se prijetilo smrću i pokušajem likvidacije, da ih se mostovce ne može zastrašiti.

'Povezaniji smo usprkos napadima, pokušajima kupovine naših zastupnika i svemu ostalom. Ako se i dogodi da neki ljudi otpadnu, a mislim da neće, onda su oni podlegli tom pritisku i ponudama. Važno je da Most kao ideja ostane čvrst i vjerodostojan, a u to sam uvjeren', poručuje glasnogovornik Mosta.  

Na tom tragu govore i ostali mostaši koje je tportal uspio kontaktirati uoči Nacionalnog vijeća.

'Žao mi je što nas nisu slušali kada smo govorili u predizbornoj kampanji kako ćemo inzistirati na vladi stručnjaka. Imam osjećaj kao da su sada mnogi iznenađeni, a to je bila naša osnovna ideja. Nemamo vremena za slabašne i tehničke vlade nego onu koja će raditi na provođenju reformi. Oni koji se s tim od početka nisu slagali, zapravo su otpali iz ekipe', smatra mostašica i članica Nacionalnog vijeća, Slavonka Ružica Vukovac.

Pri tome konkretno misli, objasnila je, na Dragu Prgometa i Stipu Petrinu koji se od početka nisu slagali i nadali se kako će Most u međuvremenu krenuti 'nekim drugim putem'.

'Žao mi je što od početka tu ideju nisu razumijeli svi. Oni koji jesu, ostali su zajedno, nepokolebljivi i ovo nas ne može odvratiti od onoga smjera kojim smo krenuli i zacrtali ga još prvoga dana', poručuje.

Normalnim smatra da oni koji su u to sumnjali, sada na neki način otpadaju. No, prema njezinu mišljenu 'otpadnika' više neće biti.
 
'Činjenica je kako smo u Mostu tražili jake pojedince, čvrste karaktere i to nam se na neki način obilo o glavu. Ali ideja je najvažnija, reforme, reforme i pokretanje gospodarstva te konačna dobrobit naših građana jer 25 godina idemo u krivom smjeru. Naš narod živi jako teško, na rubu siromaštva, a političari to ne vide', kaže ova slavonska mostašica.

Tvrde da doživljavaju neopravdane medijske napade i pritiske posljednjih 15 dana, ali redom tvrde za tportal da je to članove ove platforme samo još više povezalo.

'Kao da smo krivi za kompletnu situaciju u državi zadnjih 25 godina. A mi jedino želimo ostvariti ono o čemu smo govorili u predizborno vrijeme. Stoga nas ovakvi spinovi još jače povezuju', slaže se Dalmatinac Ivan Kovačić, također član Nacionalnog vijeća, gradonačelnik Omiša i jedan od osnivača Mosta.

Odbacuje navode o bilo kakvoj pobuni u njihovim redovima jer se redovito međusobno čuju, kontaktiraju i 'sve normalno funkcionira'.
'Mislim da otpadnika više neće biti. Samo jedinstven Most, nevažno s kolikim brojem, ako uđe u vlast, a mi je se ne bojimo niti se bojimo odgovornosti, može biti nekakav jamac onoga o čemu smo pričali', dodaje on.

'Krivci smo za sve jer želimo biti koliko toliko sigurni da nas netko neće prevariti, a kao da smo krivi za javni dug, za kompletno stanje u državi, za sve. Mostovaca je samo 15, a u Saboru je još 136 zastupnika bez nas. Zbog čega bi nas 15 bilo krivo? Ovo što se medijski događa s Mostom je sramota, a sramota su i plaćeni politički analitičari. To je nevjerojatno', zaključuje Kovačić, bez dodatnog pojašnjavanja na koga konkretno misli.