pregovori o većini

Troskot potvrdio: Penavi je ponuđena pozicija predsjednika Sabora

26.04.2024 u 13:36

Bionic
Reading

Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.

Troskot je komentirao odlazak bračnog para Raspudić iz Mosta. 'Mislim da su Božo i Marija rekli sve. Je, bio je šok i nama i javnosti. Mi ćemo i dalje surađivati i koliko god to bilo sada teško dolaze nam EU izbori. To je dio života, ali je kolegijalno bilo napravljeno i želim im sve najbolje', rekao je na N1.

'Marija je pisala i program naš, veliki je obol dala, ona je izvanredna retoričarka. Bila je jedna od najaktivnijih saborskih zastupnica sa svojim prijedlozima i već sada je ostavila veliki trag u našoj politici. Sigurno ćemo se i dalje boriti za one vrijednosti koje zastupamo', dodao je.

'Točno je da smo imali sastanak s DP-om i cijela odgovornost je u njihovim rukama. Zanimljivo je kada pregovaraju s HDZ-om idu Radić i Penava, sa svima ostalima ide samo Radić što pokazuje njihovu naklonjenost. Poruka se šalju i tim gestama. Penavi je bila ponuđena pozicija predsjednika Sabora kako bi se uhvatili u koštac sa svim problemima. Prvo je smjena Ivana Turudića jer zakon nam kaže da ga možemo staviti na neko drugo tijelo i otvoriti tu poziciju. Drugo, svi bi se složili oko zakona kao što je dječji dohodak ili izmjena izbornog zakona koji je krojen u korist vladajućih', istaknuo je Troskot.

'To trebamo napraviti za budućnost države i to je odgovornost svih nas. Treće je korupcija. Opet dolazi do namještanja natječaja i HERA je pod sumnjivim okolnostima odbacila natječaj. Tu je odgovornost prije svega na Penavi jer će sada pokazati tko je taj koji vodi stranku i ako ode u HDZ tko će dobit poziciju ministra gospodarstva, možda budu mudri pa to izbjegnu', naveo je.

Zagreb: Božo Petrov održao konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Smatra da je realno da Penava bude na čelu Sabora. 'Ovi izbori su pokazali da se narod ne slaže s korupcijom jer da nisu vladajući već sada imali većinu. Također, više je dobila desnica što je znak da se zaustave s nekim globalističkim politikama i gdje se djecu od vrtića uči što jesu, što nisu. Ljevica bi morala to prihvatiti. Rješenje je da se proba u kratkom roku napraviti ove stvari da bi se postavili preduvjeti za pravedniju izbornu utakmicu', rekao je.