SKANDALOZNA IZJAVA

Zekanović se oglasio nakon što je zabezeknuo sve, Bauk mu propisno spustio

16.05.2024 u 19:25

Bionic
Reading

U saborskoj raspravi o prijedlogu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović rekao je za čelnika SDP-a Peđu Grbina da je politički zombi kojega, kao u filmovima, treba pogoditi kolcem u srce i metkom u čelo, što Grbin smatra glupošću koju ne želi komentirati

"Mi upravljamo Hrvatskom, a vi ćete, dragi moji oporbenjaci, uskoro biti tema i trebate biti. Tema svih tema je kako će uskoro naglavačke visiti s nekog stabla, figurativno, Peđa Grbin, kad ga vi smaknete politički. On je trenutačno politički zombi, živi mrtvac, više ga zapravo nitko i ne brani. Naravno, tko će živog mrtvaca, zombija braniti? Zombija možeš jedino, znate one filmove, pogoditi u srce kolcem i metkom u čelo”, kazao je Zekanović u raspravi obraćajući se SDP-ovcima.

Novinarima je kasnije pojasnio da u Klubu SDP-a, u trenutku dok se sklapa pobjednička koalicija, traje drama i da će Grbina morati politički likvidirati, i da to upravo i rade jer razmišljaju tko će biti novi predsjednik stranke.

  • +10
SDP predao listu za europske izbore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na upit je li prikladno govoriti o metku u čelu nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, Zekanović je kazao da mu se ne stavljaju u usta riječi koje nije rekao i da je zadnji koji bi pozivao na nasilje i likvidacije.

"Nisam za govor mržnje i nasilje, samo sam govorio o političkoj likvidaciji politički živog mrtvaca Peđe Grbina", istaknuo je, dodavši da nikakve zle namjere nije bilo u onome što je rekao. Naglasio je da mu je drago što je skrenuo pažnju na to da je Peđa Grbin na listi političkih otpisanih iz svoje stranke te da je to rekao figurativno.

Peđa Grbin rekao je kako mu ne pada na pamet komentirati Zekanovića. „Život je prekratak da bih ga trošio na Zekanovića i njegove gluposti”, poručio je.

Njegov stranački kolega Arsen Bauk, pak, sa saborske govornice je zatražio Zekanovićevu ispriku. "Reći to nakon atentata vatrenim oružjem na jednog premijera iz Europske unije zaslužuje osudu i očekujemo ispriku od strane predsjednika Kluba HDZ-a ili barem ispriku od tog zastupnika”, kazao je Bauk. "Netko tko je to u stanju izgovoriti bi vjerojatno preživio metak u čelo jer mu ne bi ni jedan organ bio oštećen jer ga tamo gdje prođe metak nema", poručio je.

sve osim nogometa

Učitavanje...