naredno razdoblje

Lacković: Djelujem unutar Kluba DP-a, a kasnije ćemo oformiti 'bratski klub'

16.05.2024 u 12:39

Bionic
Reading

Nezavisni Željko Lacković izabran u Hrvatski sabor na listi Domovinskog pokreta (DP) demantirao je u četvrtak, uoči konstituirajuće sjednice, medijske napise da se odvojio od DP-a i da neće djelovati unutar njihova kluba, no ipak je najavio osnivanje novog, "bratskog kluba"

"Netočno. Djelujem unutar kluba DP-a, a u narednom razdoblju oformit ćemo "bratski klub" radi lakšeg administriranja poslova na suradnji s nezavisnim gradonačelnicima i načelnicima, kojih je 133 u RH i imaju probleme vertikalne suradnje sa Saborom i izvršnom vlasti", poručio je Lacković za Hinu.

Oko osnivanja tog "bratskog kluba" razgovara se sa zastupnicima iz većine koji još nemaju svoj klub, dodao je.

A to bi onda moglo biti za sada s Vesnom Vučemilović, zastupnicom koja je dala podršku Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove Vlade s Domovinskim pokretom zbog čega je izbačena iz Hrvatskih suverenista i Predragom Štromarom iz HNS-a, ako se ne pridruži HSLS-u.

Lacković je osvojio mandat na listi DP-a kao nezavisni kandidat u četvrtoj izbornoj jedinici.

S njim je u toj jedinici drugi mandat osvojio i zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

DP je već izbacio Josipa Jurčevića jer nije dao podršku Plenkoviću kao mandataru, a Mislav Kolakušić (Pravo i pravda), koji je također na njihovoj listi osvojio mandat, odmah se distancirao od njih, a u Saboru je dao ostavku zbog natjecanja na europskim izborima za ponovni ulazak u Europski parlament.