DIVLJE PRENOĆIŠTE

Zbog smrti beskućnika Zadar u strahu od tuberkuloze

  • Autor: L.A.
  • Zadnja izmjena 18.08.2012 10:14
  • Objavljeno 18.08.2012 u 08:28
Beskućnik beskućnici

Beskućnik beskućnici

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Nepunih mjesec dana nakon što smo u tekstu 'Legla zaraze nadomak vrtića, škola i pučke kuhinje' skrenuli pozornost javnosti na problem zapuštenih bivših vojarni u Zadru, dogodila se tragedija koja je upalila zvona za uzbunu

Prošlog tjedna je od posljedica tuberkuloze preminuo beskućnik koji je koristio usluge pučke kuhinje i Caritasova prenoćišta 'Sveti Vinko Paulski'. U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo odmah su obavljene sve potrebne higijenske mjere u tim prostorima, a korisnici prenoćišta su testirani na tuberkulozu.

U očekivanju rezultata, a zbog straha od mogućeg širenja zaraze, čelni ljudi Caritasa opetovano zazivaju rušenje obližnjeg divljeg prenoćišta u zgradi bivše vojarne. Taj je prostor godinama izvan bilo čije kontrole. Komunalni redari, policija i inspekcije kao da ne postoje. Gradska uprava podržava ideju rušenja, no realizacija je u rukama Sveučilišta u Zadru koje je odgovorno za taj prostor na kojem bi trebao niknuti zadarski kampus i na kojem se već sada nalaze zgrade srednjih škola i Sveučilišta, kao i studentski dom.

Rektor Ante Uglešić je svojevremeno obećao da će pronaći sredstva za rušenje objekta s 'divljim prenoćištem' i sanaciju prostora. Nažalost, do dana današnjeg ništa se promijenilo nije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi