'ŠTEDITE, NEMOJTE JESTI'

Zbog skandalozne izjave traži se smjena ministra

14.08.2012 u 19:15

Bionic
Reading

Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić najavio je u utorak kako bi mogao smijeniti svog ministra trgovine Milorada Bahilja zbog njegove poruke građanima 'da štede umjesto da jedu'

'Izjava ministra Bahilja je neoprostiva čak i ako je izgovorena u šali', izjavio je novinarima tijekom dana federalni premijer objasnivši kako stoga od ministra trgovine očekuje ostavku ili će pak tražiti njegovu smjenu.

Ministar Bahilj u ponedjeljak je o mogućem poskupljenju prirodnog plina za nešto više od 20 posto razgovarao s članovima uprave poduzeća BH gas koje taj energent uvozi iz Rusije i zbog neplaćenih isporuka korisnicima u BiH u velikim je dugovima.

Bahilj je tada kazao kako razumije zahtjeve iz BH gasa s obzirom na nagomilane dugove te tvrtke, a dio lokalnih medija je izvijestio kako je on građanima poručio da 'više štede a manje jedu'.

Sam ministar Bahilj je tijekom dana u pismenoj izjavi ustvrdio kako su mediji krivo interpretirali njegove komentare vezane uz najavljeno poskupljenje plina koje bi taj energent u predstojećim zimskim mjesecima praktično učinilo nedostupnim velikom broju osiromašenih građana.

'Ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovjek pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalne situacije u kojoj će izgleda ljudi moći jedino uštedjeti ako ne budu morali jesti, jer moraju platiti režije koje nas slijede svakog mjeseca, kao što su plin, struja, voda i ostale nužne režije', stoji uz izjavu ministra Bahilja.

On je rekao kako je njegova jedina briga ona za običnog čovjeka.

Građanima je uputio ispriku ako su ono što su prenijeli mediji doživjeli kao provokaciju.