DOŠETALI NA POLICIJU

Zbog pucnjave u Splitu predala se obojica traženih mladića

12.04.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Tri dana nakon pucnjave u Velebitskoj ulici u Splitu u kojoj je ranjen 43-godišnji splitski redar Aleksandar Dimitrov zvani Aco Rus predao se jedan od dvojice traženih mladića, izvijestila je splitska policija. Riječ je o 26-godišnjem Josipu Čubeliću zvanom Čuba, koji je sam došetao do policije. Nekoliko sati kasnije u policiju je došetao i drugi mladić - dvadesetdvogodišnji Miro Šarac

Naime, nakon što je u kafiću Vatra propucan redar Dimitrov, uz suglasnost Županijskog državnog odvjetništva u Splitu splitska policija je oglasila potragu za Čubelićem, kojeg, prema pisanju Slobodne Dalmacije, drže direktno povezanim sa samim oružanim incidentom. Redar je ranjen u područje bedra te mu je oštećena bedrena kost.

Policija je oglasila i potragu za Mirom Šarcom, nekadašnjim višestrukim prvakom Hrvatske u full-contactu.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić zbog interesa istrage na tiskovnoj konferenciji u srijedu, 10. travnja nije mogla reći i je li Čubelić pucao u Rusa, nego su se mediji morali zadovoljiti službenom formulacijom 'da osobu s fotografije traže zbog direktnih spoznaja o samom događaju i da mole građane za pomoć'.