javlja hak

[VIDEO/FOTO] Pušten promet preko oštećenog mosta na Savi kod Zaprešića, došlo je do puknuća dva čelična ležaja. Vozi se jednom trakom, kolona je bila duga 13 kilometara

29.09.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Zbog tehničkih problema na mostu preko Save kod Zaprešića oko 13 sati zatvorena je dionica autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić u smjeru Macelja. Od 16:50 sati ta je dionica djelomično otovorena, no nastala je kolona od 13 kilometara koja se tijekom večeri smanjila

'Od 16:50 sati otvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj od Jankomira prema Zaprešićiću. Na dionici Jankomir – Zaprešić vozi se uz privremenu regulaciju dvosmjerno zapadnim kolnikom od stacionaže 4.+500 do 5.+800.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) od Jakuševca prema Jankomiru kolona je duga oko 13 km', javio je HAK u 17 sati.

Kolona se srećom u međuvremenu smanjila.

Gužva na zagrebačkoj obilaznici Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Prema pisanju Jutarnjeg.hr, odgovorni iz tvrtke Autocesta Zagreb-Macelj, koja upravlja obilaznicom, jutros su na dijelu mosta Sava u smjeru Krapine uočili velike vibracije te da je dio mosta utonuo nekoliko centimetara.

Alarmirane nadležne službe te je utvrđeno da je na jednom betonskom upornjaku došlo do puknuća dva čelična ležaja na kojima leži čelična konstrukcija mosta. Kako ne bi došlo do većih oštećenja, a u konačnici i urušavanja mosta, odmah je odlučeno da se most zatvori za promet.

Prema dostupnim informacijama, promet preko mosta Sava bit će obustavljen do 18 sati, nakon čega će se uspostaviti privremena regulacija prometa te će se jednom stranom mosta promet odvijati dvosmjerno.

Zasad nije poznato kada bi oštećenje mosta moglo biti sanirano. Predstavnici AZM-a već su danas kontaktirali proizvođača ležajeva koji bi ih u najkraćem mogućem roku trebao izraditi. Kada ležajevi budu isporučeni specijalnom dizalicom će biti podignuta konstrukcija mosta kako bi se ležajevi ugradili.