NEMA ODMORA ZA ZIMSKU SLUŽBU

Zbog leda prekinut promet na nekim cestama

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 14.01.2009 20:53
  • Objavljeno 14.01.2009 u 16:03
led na cesti

led na cesti

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ante Baranic

U Slavonij, Lici, Gorskom kotaru i sjeverozapadnom dijelu zemlje mjestimice pada snijeg ili kiša koja se ledi na kolniku. Zbog mokrih kolnika i niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja večeras Hrvatski autoklub

Ledena kiša od protekle noći otežava promet, a neke su državne i županijske ceste u Lici od jutros zatvorene za sav promet jer su prekrivene ledenom korom. Na terenu su 42 ekipe zimske službe 'Lika-cesta'. Od direktora Gorana Tomljenovića doznaje se da je danas na posipanje državnih, županijskih i lokalnih cesta utrošeno između 350 i 500 kubičnih metara soli i drugih posipala, no učinkovitost umanjuju niske temperature, primjerice na području Korenice jutros je izmjereno -9 stupnjeva Celzija.

U mjesnom i međumjesnom prometu do udaljenijih naselja bilježe se stanovita kašnjenja autobusa, a u osnovnoj školi u Gospiću školski satovi su skraćeni.

Tijekom dana u Gospiću nije bilo intervencija hitne pomoći, što se tumači iskustvom Ličana u ekstremnim uvjetima, no u prometu je zabilježeno nekoliko nesreća, uglavnom zbog neprilagođene brzine uvjetima na kolniku.

Zabranjen je promet za sva vozila na županijskoj cesti ŽC 5169 Bjelopolje-D.Lapac.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu duž cijele autoceste A 2 Zagreb-Macelj, na dionici autoceste A 3 Bregana -Lipovac, između čvorova Nova Gradiška i Velika Kopanica, te na cestama u: Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji: D 6 Jurovski Brod-Karlovac, D 24 Gubaševo-Donja Konjščina, D 205 Razvor-Klanjec, D 225 GP Harmica-Zaprešić, kao i na većini cesta u Žumberačkom gorju i Zagrebačkoj županiji.

U Lici: D 1 Karlovac-Grabovac-Gračac-Knin, D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Gospić-Karlobag, D 27 Gračac-Obrovac, D 42 Saborsko-Selište, D 50 Žuta Lokva-Lički Osik, D 50 Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Č.Klanac, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Užljebić-Brotnja-Sučević, D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D 506 Dobroselo-Mazin, D 522 Udbina-Gornja Ploča te na županijskim i lokalnim cestama Ličko-senjske županije.

U Gorskom kotaru: D 3 stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice, D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Oštrovica-Meja, ŽC 5029 Kikovica-Sopač, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5061 Gornje Jelenje-Oštrovica, ŽC 5062 Fužine-Lukovo, ŽC 5068 Fužine-Hreljin, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi