NEZAMISLIV LUKSUZ

Zavirite u raskošnu rezidenciju Viktora Janukoviča

25.02.2014 u 13:08

  • +36

Pogled na raskošnu rezidenciju Viktora Janukoviča

Izvor: Anadolu / Autor: Bülent Doruk

Bionic
Reading

Odbjegli ukrajinski predsjednik živio je u kraljevskoj raskoši, čemu svjedoči i njegova danas potpuno napuštena rezidencija

Luksuzna rezidencija odbjeglog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča plijeni pažnju posjetitelja u glavnom gradu te zemlje, prenosi Anadolu Agency.

Janukovič je proteklog vikenda pobjegao iz glavnog grada Ukrajine ostavivši za sobom luksuz i raskoš.

Pažnju novinara i građana plijene brodice, jahte, heliodrom, teren za golf i umjetno jezero u Janukovičevoj rezidenciji.

S obzirom na to da rezidencija više nema osiguranje, mnogi su iskoristili priliku uživati u razgledavanju njegova imanja kako bi se osobno uvjerili u raskoš koja se osjeti na svakom koraku.

Iako su već ranije objavljene fotografije o luksuzu u kojem je živio Janukovič, ekipa AA donosi nove fotografije na kojima je zabilježeno 'kraljevsko bogatstvo ukrajinskog predsjednika'.

Osim luksuznih modela vozila, plaže i farme, u okviru kompleksa Janukovičeve rezidencije nalazi se heliodrom, ring za boks, zoološki vrt, privatna benzinska pumpa, garaža za više od 50 automobila, teren za golf, umjetno jezero i vodopadi, restorani, brodice, jahta i platforma s pogledom na rijeku Dnjepar.

Janukovič je u subotu putem svoje glasnogovornice poručio da je još uvijek legitimni predsjednik Ukrajine. No parlament te zemlje izglasao je njegovu smjenu, kao i prijevremene predsjedničke izbore.