PROMETNA NESREĆA

Zatvorena A1 između čvorova Zadar i Posedarje u smjeru Zagreba

18.06.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Zadar 1 i Posedarje samo u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće. Od čvora Posedarje prema Zagrebu autocesta je otvorena za sve skupine vozila, kao i u smjeru mora u potpunosti, izvijestio je u nedjelju Hrvatski auto-klub (HAK).

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila.

Zbog najavljene bure, na autocestama A1, A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali moguće su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. Zbog manje protočnosti prometa na obilaznim cestama iz HAK-a mole za strpljenje i razumijevanje.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).  S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima i to Stara Gradiška, Slavonski Brod, Macelj, Zaton Doli, Karasovići, na ulasku, a na izlasku Rupa i Kaštel. 

Na GP Bregana promet osobnih vozila je pojačanog intenziteta i čeka se 10 do 15 minuta na ulasku i izlasku.

Na GP Duboševica na izlazak se čeka do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima promet se odvija bez dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Posljednje informacije o stanju na cestama provjerite ovdje.