OZBILJNO UPOZORENJE VOZAČIMA

Ako putujete u nedjelju olujna bura mogla bi vam poremetiti planove

17.06.2017 u 21:02

Bionic
Reading

Zbog snažne bure i radova na obilaznim pravcima u nedjelju može doći do poteškoće u prometovanju autocestama A1 i A6 i obilaznim pravcima, upozoravaju iz HAC-a

Hrvatske autoceste, Održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) danas su poslale priopćenje s upozorenjem za sve vozače u kojem se ističe da su od Državnog hidrometeorološkog zavoda primili prognozu za nedjelju s najavom olujnog vjetra na podvelebitskoj dionici autoceste A1.

'Prema prognozi DHMZ-a, podno Velebita očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim udarimašto bi moglo stvoriti poteškoće u prometovanju autocestom te zatvaranje dionice autoceste za sve ili određene skupine vozila', navodi se u priopćenju.

U slučaju zatvaranja dionice, HAC ONC će u suradnji s policijom  isključivati promet s autoceste na obilazne pravce. Pritom ističu da zbog radova koje Hrvatske ceste izvode na obilaznim pravcima postoji mogućnost manje protočnosti prometa.  

Iz HAC ONC-a pozivaju korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Iz HAK-a upozoravaju da je već danas bura počela otežavati promet. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog najavljene bure tijekom nedjelje (18. lipnja), moguće su zabrane prometa za pojedine skupine vozilana autocestama A1, A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali (DC8)', ističu u HAC-u.