STANJE NA CESTAMA

Zbog bure između Karlobaga i Sv. Marije Magdalene zabrana za autobuse na kat

17.06.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK)

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanjapripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, podsjećaju iz HAK-a.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-VrbnikŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, bit će u subotu, 17. lipnja, od 4 do 14 sati te u nedjelju, 18. lipnja, od 12 do 23 sata. Popis cesta na kojima je zabrana:http://www.hak.hr/info/korisneinformacije/zabrane-za-teretna-vozila/. Zabrana nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Bregana i Macelj.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.