sjednica sabora

Zastupnici raspravljaju o mjerama za sportaše

16.04.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Saborski zastupnici rad su nastavili raspravo o Zakonu o sportu, no veći interes će sigurno izazvati rasprava o moratoriju na ovrhe koja se očekuje u popodnevnim satima

Prema izmjenama Zakona o sportu predlaže se da nadležno tijelo državne uprave daje suglasnost na novi sustav natjecanja bez obzira na vremenski rok, uz mišljenje HOO-a, Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Kako bi se ublažile posljedice zabrane provođenja sportskih natjecanja i okupljanja predlaže se propisati ovlast čelniku tijela državne uprave nadležnog za sport donošenje odluke o potpori očuvanja radnih mjesta u pravnim osobama u sustavu sporta uz naknadu plaće.

No, najviše će zanimanja sigurno izazvati izmjene Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Naime, tim zakonom će se omogućiti privremeni zastoj svih ovrha na novčanim sredstvima po računu fizičkih osoba, čime će se građanima omogućiti raspolaganje svim primanjima koja primaju na račune u bankama, kako bi lakše prebrodili razdoblje posebnih okolnosti koje znatno utječe na njihovu financijsku situaciju.

Također zakonskim se prijedlogom regulira i zastoj tijeka zatezne kamate za vrijeme trajanja posebnih okolnosti te one ne teku za vrijeme dok traju posebne okolnosti, stoji u obrazloženju.

  • +6
Nastavlja se Sabor, zastupnici ponovno u klupama Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić