DRAŽEN BUDIŠA

'Zašto se Milinović nije vezao lancima zbog Gotovine?'

19.11.2011 u 18:23

Bionic
Reading

'Milinović je uvijek naglašavao da HDZ oduvijek ima isti stav prema generalima. Podsjećam vas da se vezao lancima, a poslije je njegova stranka sastavila akcijski plan za hvatanje generala pa se ja pitam koji je to njihov stav. Postavljam pitanje zašto se gospodin Milinović onda nije vezao lancima kada je Ante Gotovina transferiran i identificiran', bio je oštar Dražen Budiša na subotnjem predizbornom predstavljanju

Zašto HDZ prebacuje na mene odgovornost za prodaju INA-e? zapitao se danas Dražen Budiša, HSLS-ov kandidat u IX. izbornoj jedinici, nakon što ga je u srijedu ministar Darko Milinović prozvao u svom govoru u Otočcu.

Na uvid novinarima u Gospiću donio je izvatke iz tiskanih medija starih osam godina u kojima jasno piše da su Budiša i Mate Granić osporavali uspješnost prodaje INA-e MOL-u.

'Tada smo kazali da Vlada ne zna ništa o privatizaciji te da obmanjuje javnost prikazujući taj posao uspješnim. Upozorili smo da će MOL za 25 posto dionica dobiti 50 posto utjecaja te da će njihov glas vrijediti više, kazao je Budiša napominjući da će na svaku ovakvu objedu žestoko reagirati.

'Ja sam zadnji čovjek kojega bi se trebalo napadati zbog INA-e jer sam tada oštro reagirao. Naglašavam, HDZ i njegovi kandidati prebacuju odgovornost na mene. Postavlja se pitanje zašto su jednoglasno digli ruku. Što se tiče Milinovića, ne znam, ali Kalmeta je odgovorio da se nije mogao suprostaviti Sanaderu jer je velik čovjek. To je njegova izjava od prije nekoliko mjeseci', kazao je Budiša.

'Milinović je uvijek naglašavao da HDZ oduvijek ima isti stav prema generalima. Podsjećam vas da se vezao lancima, a poslije je njegova stranka sastavila akcijski plan za hvatanje generala pa se ja pitam koji je to njihov stav. Postavljam pitanje zašto se gospodin Milinović onda nije vezao lancima kada je Ante Gotovina transferiran i identificiran', bio je oštar Budiša.

'Treći stav njihov koji bih htio komentirati jest da sam ja doveo SDP na vlast 2000. godine. Ovoga puta ja u tome neću sudjelovati. Naprotiv, izlazimo sa programom koji nema veze s onim HDZ-a ili Kukuriku koalicije. Ali ove godine oni će doći na vlast zahvaljujući Kalmeti i Milinoviću i stanju u koje su oni doveli Hrvatsku. Tu moje odgovornosti neće biti. I mene su, kada sam izašao iz politike, u nju vratili 'Milinovići i Kalmete'. Pa sutra, kada SDP osvoji vlast, morat će objasniti građanima zašto su doveli SDP na vlast i zašto su mene vratiti. Mislim da im to građani neće zamjeriti, već honorirati', kazao je ponovivši da će na sve udarce koji idu izvan razine političkog fair playa HSLS oštro reagirati.

Milinović je u svome govoru u Otočcu prozvao Dražena Budišu da je 2000. godine doveo SDP na vlast te da je, kada se donosila odluka o INA-i, bio u toj koaliciji i podržavao je. Kazao je da čovjek koji je definitivno otišao iz politike pa se vratio ne može govoriti o vjerodostojnosti HDZ-a i Jadranke Kosor 'jer mi naše stavove od '90. do danas ne mijenjamo. Ni prema braniteljima, ni prema generalima, ni prema socijalnim naknadama, zdravstvu, ni prema bilo čemu. Usklađujemo', kazao je Milinović.