priznali zločin

Zašto osumnjičeni za Dankino ubojstvo ne žele otkriti gdje je tijelo: Dvije su teorije

09.04.2024 u 09:21

Bionic
Reading

Otkako znamo da je djevojčica Danka Ilić, za kojom je tragala cijela regija, ubijena, postavlja se pitanje zašto ubojice ne žele otkriti gdje se nalazi njezino tijelo. Postoje dvije teorije zašto bi netko priznao ubojstvo, a onda odbio otkriti gdje se tijelo nalazi

Srbijanska policija već danima pokušava iz osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić iz Bora izvući informaciju gdje se nalazi njezino tijelo.

Osumnjičeni Dejan Dragijević priznao je da je ubio djevojčicu, a otkrio je da su mu brat Dalibor, koji je neki dan preminuo u pritvoru i njihov otac, pomogli sakriti tijelo. Istovremeno se drugi osumnjičeni Srđan Janković brani šutnjom.

No zašto kriju gdje se nalazi tijelo, ako su već priznali ubojstvo. Kako piše Blic.rs., postoji mogućnost da je priroda zločina toliko gnjusna da osumnjičeni strahuju da bi pronalazak tijela dodatno otežao njihovu situaciju tijekom suđenja.

'Ima tu još milijun informacija koje još nismo iznijeli. Ne može se doprijeti do suvozača, da kaže gdje je prebacio tijelo s deponija. Posljednja neka naša verzija je da je nešto gnjusno uradio s tim tijelom' rekao je načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić.

Drugi potencijalni razlog zbog kojeg osumnjičeni ne žele otkriti gdje je tijelo djevojčice je da se možda nadaju da bi se mogli izvući i spasiti od doživotne robije ako tijelo djevojčice ne bude pronađeno. No, kako je objasnio odvjetnik Predrag Savić, ako tijelo i ne bude pronađeno, osumnjičenike je moguće procesuirati za njezino ubojstvo na osnovi dosad prikupljenih dokaza.