HSP AS SE PITA

Zašto Josipovića nema na utakmicama hrvatske nogometne repke?

14.10.2014 u 16:58

Bionic
Reading

HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) u današnjem priopćenju oštro je osudio odbijanje dolaska na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije predsjednika Republike Ive Josipovića upitavši se zašto ne slijedi ponašanje ostalih svjetskih državnika i na utakmicama bodri svoju reprezentaciju

'Pitamo se zašto predsjednik Josipović ne bi slijedio ponašanje ostalih svjetskih državnika i na utakmicama bodrio svoju reprezentaciju. Smeta li mu možda što se na utakmicama previše navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, što se stadionom ori 'U boj, boj za narod svoj' ili mu oči bodu istaknuta nacionalna obilježja?', navodi se u priopćenju HSP AS.


Napominjući kako je danas nogomet u svijetu 'sport br. 1' te na nogometnim prvenstvima i utakmicama redovito dolazi do kulminacije domoljubnih osjećaja cijele nacije, podsjećaju i da mnogi svjetski državnici na utakmicama zdušno navijaju za svoje nogometne reprezentacije.

Nakon što je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u nedjelju prozvao čelne ljude države jer ne dolaze na utakmice 'vatrenih', hrvatski predsjednik Ivo Josipović je rekao da 'odlaskom na utakmicu gdje postoji visoki rizik od nacionalizma, rasizma, izgreda, predsjednik šalje krivu poruku'.

'Ja silno volim i cijenim našu nogometnu reprezentaciju i sretan sam kad pobijedi, a vrlo rado ću doći na utakmicu kada gospodin Šuker i nogometni savez ispune ono što su i meni obećali da će učiniti. Dakle, kad srede stanje u organizaciji i da svima koji dođu na stadion bude ugodno', rekao je Josipović. Dodao je kako je isto i s odlaskom na utakmice u organizaciji onih sportskih organizacija u kojima nisu transparentni procesi upravljanja i financiranja.