povjerenstvo za agrokor

Zašto je tijekom Mesićeva svjedočenja zaiskrilo između dva SDP-ovca? Evo njihovih odgovora

03.11.2017 u 21:54

Bionic
Reading

Predsjednik istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić tijekom današnje sjednice nekoliko puta je prekidao, pa i opominjao svoje kolege. Osim što je morao moderirati raspravu tijekom uobičajenih prepucavanja vladajućih i oporbenih zastupnika, Miljenić je u petak imao puno posla sa svojim stranačkim kolegom Gordanom Marasom. Nakon nekoliko opomena Miljenić je zaustavio Marasovo ispitivanje

Nakon što je članove povjerenstva već ranije nekoliko puta upozorio da se suzdrže od svojih komentara tijekom postavljanja pitanja Orsat Miljenić je kolegu iz SDP-a Gordana Marasa prekinuo na samom početku njegova ispitivanja Stjepana Mesića, jedinog svjedoka koji se u petak odazvao pozivu istražnog povjerenstva za Agrokor.

'Prijeđite na pitanje, suzdržite se od svojih komentara', rekao je Miljenić svom stranačkom kolegi. 'To je dio pitanja', poručio mu je Maras i nastavio s ispitivanjem Mesića.

I prije Mesićeva svjedočenja, tijekom rasprave vladajućih i oporbenih članova povjerenstva o imenima svjedoka koji bi trebali biti pozvani na svjedočenje, Miljenić je u nekoliko navrata zaustavljao kolege, pa i Marasa.

  • +7
Prva sjednica saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Naravno da Orsat kao predsjednik istražnog povjerenstva mora prema svim članovima, bez obzira na to iz koje su stranke, postupati isto. A to ste mogli i vidjeti jer prije nego što je mene upozorio isto to učinio je i drugim članovima povjerenstva. Nema tu nikakve osobne priče. Ja ću i dalje postavljati pitanja onako kako mislim da trebam, a neka me Orsat opominje ako mora', odgovorio nam je Gordan Maras nakon sjednice istražnog povjerenstva na pitanje 'štima' li sve između njega i stranačkog mu kolege Miljenića.

Predsjednik istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić rekao nam je da nema nikakvog sukoba između njih.

'Ma ne, samo reda treba biti. Pa kakav bih ja predsjednik povjerenstva bio kada bih jedne kriterije imao za oporbene, a druge za vladajuće članove povjerenstva?', poručio je Miljenić.