ZNAO ZA MULJAŽU U AGROKORU

Šeks o Grmojinim optužbama: Ovo je eklatantno širenje lažnih vijesti!

03.11.2017 u 14:57

Bionic
Reading

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks odgovorio je na optužbe političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje da je kao bivši potpredsjednik Vlade bio službeno upoznat s nepravilnostima u poslovanju Agrokora. 'Ovo je pokušaj obmane s ciljem optužbi na račun HDZ-ovih vlada iz devedesetih godina i namjerom da se zada politički udarac sadašnjoj Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću', rekao je Šeks za Jutarnji list

U ožujku 1994. tadašnja Financijska policija Ministarstva financija poslala je potpredsjedniku Vlade ua unutarnju politiku Vladimiru Šeksu izvješće o poslovanju Agrokora s utvrđenim nepravilnostima koje se odnose na nenamjensko trošenje kredita Zagrebačke banke.

Osim što je optužio Šeksa što 'nije napravio ništa', Grmoja je upro prstom i u Zagrebačku banku te HNB. Kaže kako je financijska policija utvrdila da je ta banka počinila prekršaj jer je kreditni odbor odobrio kreditiranje Agrokora četiri dana nakon što je novac već bio poslan na žiroračun kompanije, a Most posjeduje i 'jedan dopis iz 2015.' iz kojeg je vidljivo da je s tim bio upoznat i HNB.

'Dakle, izvješće je dostavljeno na moj zahtjev, a u njemu se vidi kako je istodobno dostavljeno i Ministarstvu financija, Centralnoj službi financijske policije, konkretno Biserki Rendulić... Kao potpredsjednik Vlade nisam bio policajac, tužitelj, niti istražni sudac. O izvješću je bio obaviješten onaj tko je morao. Zatražio sam podatke, i dobio ih kao i oni koji su dalje po njima trebali postupati. Mogao bih se kladiti, a to ću provjeriti u arhivima Vlade, da sam izvješće uputio MUP-u i Državnom odvjetništvu', kazao je Šeks za Jutarnji list

'Ovo je eklatantno širenje lažnih vijesti s tvrdnjom da je Šeks znao, a nije ništa poduzeo', poručio je Šeks.

  • +12
Sva lica Vladimira Šeksa Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ujedno, otkrio je da je premijeru Plenkoviću povodom zahtjeva Mosta za smjenom ministra Zdravka Marića rekao da ako to dopusti, 'sljedeći biti zahtjev za smjenom ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, a nakon toga i samog premijera Plenkovića'.