STAN KĆERI GRADONAČELNICE

'Zar dijete branitelja treba živjeti u podrumu, šupi?'

29.01.2009 u 15:44

Bionic
Reading

Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan opovrgnula je na današnjoj konferenciji za novinare napise koji su se nedavno pojavili u nekim hrvatskim medijima u vezi s vlastitim stambenim zbrinjavanjem i stambenim zbrinjavanjem svoje kćeri Ane Lovrenščak

VUKOVAR - Prema navodima koji su se pojavili u medijima, kći vukovarske gradonačelnice dobila je od države stan od 57 kvadrata u Vukovaru iako je suvlasnica obiteljske kuće s više od 200 četvornih metara u kojoj živi njezina majka. Također, kako navode mediji, gradonačelnica je i vlasnica stana od 62 četvorna metra u Vinkovcima u kojemu je bila tijekom progonstva, a koji sada iznajmljuje

Kćeri vukovarske gradonačelnice u napisima se također zamjeralo što, iako je stan dobila kao deficitaran kadar u Vukovaru, radi u Vinkovcima.

Gradonačelnica Zdenka Buljan medijima najviše zamjera što su, kako je kazala, izmišljenu senzaciju objavili dok je bila u posjetu drugoj kćeri u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Moja kći je pri predaji zahtjeva za dodjelu stana u Vukovaru navela kako je suvlasnica dijela naše obiteljske kuće. Istina je da trenutačno radi u Vinkovcima, i to kao zaposlenica Županije, i sigurno je da će je, kada se steknu uvjeti, Županija prebaciti u Vukovar", kazala je Buljan.

"Zamjeram i brojne neistine koje su se pojavile u pojedinim medijima, poput onih da živim u obiteljskoj kući od nekoliko stotina kvadrata, te da sam kuću obnovila državnim novcem", rekla je Buljan, dodajući kako je obiteljsku kuću obnovila vlastitim novcem bez pomoći države.

"Zamjerili su mi i vlasništvo nad stanom u Vinkovcima, koji sam otkupila u skladu sa Zakonom o pravima hrvatskih branitelja, a nisu se sjetili spomenuti kako je moj pokojni suprug proveo četiri i pol mjeseca u srpskim zarobljeničkim logorima te da je bio dva puta ranjen u obrani Vukovara", rekla je.

Također je kazala kako je njezin zet diplomirani inženjer stojarstva, a to je zanimanje, kako je objasnila, "deficitarno u Vukovaru i već ga je mogla zaposliti da je htjela, ali to nije željela kako joj se ne bi spočitavao nepotizam".

"Vaše je pravo kao novinara da birate teme i sugovornike, ali ne da pišete stvari koje ne odgovaraju istini", poručila je vukovarska gradonačelnica, dodajući kako će zbog objeda tužiti "Jutarnji list" i predsjednika vukovarskoga HSS-a Ivicu Žulja, koji je u medijima ustvrdio kako je obiteljsku kuću obnovila državnim novcem

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) stalo je danas u obranu Ane Lovrenščak, kćeri vukovarske gradonačelnice Zdenke Buljan.

"Ovim putem želimo dati do znanja da je Ana Lovrenščak dijete hrvatskog branitelja i logoraša Željka Buljana koji je od ranjavanja i tortura u srpskim koncentracijskim logorima preminuo kratko nakon izlaska iz logora", navodi se u priopćenju HDLSKL te dodaje kako se Ana Lovrenščak "vratila u rodni grad da nastavi put gdje je njen otac stao, završila školu, zaposlila se i zasnovala obitelj".

"Zar je trebala živjeti u šatoru, zemunici, podrumu, šupi?", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HDLSKL-a Danijel Rehak