OBRAĆANJE IZ VUKOVARA

Plenković: Milanović se potpuno pogubio. Butković se sjajno poigrava s njim

11.04.2024 u 17:46

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković pozvao je u četvrtak iz Vukovara građane toga grada da "ne eksperimentiraju s egzibicionistima" niti da svoje glasove potroše na desnicu koja je, kako je kazao, prije četiri godine na vlast dovela Zorana Milanovića.

"Osim što krši Ustav Milanović se i potpuno politički pogubio", ustvrdio je Plenković optuživši predsjednika Milanovića da izmišlja kvazikrizu koje nema te je neprestano s nekim u sukobu. "Ako to nije Banožić, onda je Grlić Radman ili pak Božinović,, a sada je valjda na red došao i Butković", rekao je ocijenivši da se "Butković sjajno poigrava s krišteljem Ustava".

"Primitivizam, vulgarnost, difamacije, diskvalificiranje sudaca Ustavnog i Vrhovnog suda, ustavno pravnih stručnjaka, novinarki i novinara, njemu je svejedno. Čovjek je remetilački faktor na političkoj sceni, ne poštuje ni Ustav ni zakon, daje loš primjer", ustvrdio je Plenković na stranačkom predizbornom skupu u središtu Vukovara i dodao:

"Zamislite da sam prije dvije i pol godine za suce Ustavnog suda u nekom konkretnom predmetu rekao da su isluženi kuhinjski elementi i bukve. Da mene njihove odluke ne zanimaju i da ih nećemo poštovati. Kakva bi bila reakcija javnosti? Pretpostavljam da bi bili zgroženi i da bi nas svi napali".

  • +7
Andrej Plenković u Vukovaru Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Dotaknuvši se najave da bi se nakon parlamentarnih izbora mogla oformiti vlada nacionalnog spasa, ironično je kazao da je i sam spoznao da "Hrvatima zaista treba spas".

"Treba nas spasiti od Pelješkog mosta, koridora 5C, tri milijarde eura iz projekta u Slavoniji. Treba ih spasiti od vlade koja je Hrvatskoj osigurala 25 milijardi eura bespovratnih sredstava za ulaganja i obnovu od potresa. Treba ih spasiti i od članstva u Schengenu i europodručju, pa i gospodarskog rasta od 2,8 posto u prošloj godini", poručio je na skupu na kojem su predstavljeni kandidati HDZ-a u V. izbornoj jedinici, na čelu s nositeljem liste, ministrom Marinom Piletićem.

Na koncu je zaključio da se 'Butković sjajno poigrava s kršiteljem Ustava', misleći na predsjednika Milanovića.